x

Avatar + Engel + Smash Into Pieces
Sticky Fingers
D. 2013.10.05 Kl. 20:30

Presenteras av Kulturbolaget

Avatar och Engel utgör vårens grymmaste metalpaket!

Förbered er mentalt och fysiskt. I vår kommer några av Sveriges absolut hetaste metalakter att stå på en och samma scen. Dödsmelodiska Avatar och dynamiska Engel ska nämligen ut på turné tillsammans. Som om inte det vore nog kommer dessutom de kritikerhyllade nykomlingarna i Smash Into Pieces att öppna den givna succékvällen.

Avatar
Avatar har rest sig som den göteborgska death metal-scenens pålitliga arvtagare. Som 18-åringar albumdebuterade bandet 2006 och har sedan dess turnerat med några av världens största band som Megadeth, Helloween, Stone Sour och In Flames.

Den självbetitlade och hyllade plattan från 2009 följdes av idogt turnerande världen över, innan det återigen var dags att arbeta med en uppföljare. Efter ett helt år av hårt slit i studion hade ingenting lämnats åt slumpen. Albumet ”Black Waltz” var det fantastiska resultatet.

Engel
Med ett gäng metalveteraner samlade var Engel med satte en ny standard med sin melodiska industrimetal, född ur det världskända "Gothenburg Sound". Albumdebuten kom för fem år sedan med plattan "Absolute Design", producerad av ingen mindre än Anders Fridén. Turnéer genom Europa följde, bland annat tillsammans med band som Dimmu Borgir, Atreyu och Amon Amarth.

Ett par år senare följde de upp med skivan "Threnody". Med förstasingeln "Sense the Fire" fick de välförtjänt en stor radiohit som bland annat spelades flitigt på Bandit Rock.

Med Niclas Engelin i spetsen, som numera även är fast medlem i In Flames, ger sig nu detta lysande liveband ut på turné.

Smash Into Pieces
Smash Into Pieces belönades välförtjänt nyligen som "Årets Svenska Genombrott" på Bandit Rock Awards och har även nyss plockat hem "Millencolin Music Prize" som är en utmärkelse för den artist/grupp som betytt mest för Örebros musikliv 2012. Lyssna på singeln Closer som kom i höstas och du förstår varför.

Vi väntar på spänning på debutalbumet som kommer i april medan vi samtidigt jublar åt att bandet nu gör Avatar och Engel sällskap.