x

Tysta Mari Releasefest + Riddarna + Karl Buhre
Debaser Slussen
D. 2013.26.04 Kl. 19:00

Releasefest för Tysta Maris nya album "Musiken"!

Den 26 april släpps Tysta Maris nya platta, “Musiken”, bandets tredje fullängdare med 12 nya låtar. Den stora släppdagen till ära firar vi av det hela med ett dundrandes releaseparty på Slussen och Lost Sound! Tysta Mari, Riddarna och Karl Buhre kommer och så gör även en drös av stans charmigaste skrammel-DJs.

TYSTA MARI
Med inspiration från ett stort register inom punk, rock och pop hörs ekon från The Libertines och The Hold Steady och svenska storheter som Tant Strul, Håkan Hellström och Imperiet. För två år sedan släppte de en EP. Det har gått fyra år sedan senaste fullängdsalbumet och nu äntligen kommer platta nummer tre, "Musiken". På ”Musiken” har man tagit ut svängarna, vågat litat mer på magkänsla och intuition än tidigare. Det har gett en platta med stort djup och självutlämnande, stundtals nattsvarta texter. Vi är såklart taggade till tänderna på ny skiva och längtan efter gig skulle inte kunna vara större.

RIDDARNA
De rastlösa exilgotlänningarna Riddarna vägrar vila och är på topp - de kommer släppa nya låtar och videos varje månad under våren 2013. Riddarna och deras villkorslösa musik har hittat en ny ljudbild och texter som för tankarna till längtan: längtan till att gå över gränsen, till ön i öst, till att få ro. Den 28:e februari släpptes den första singeln "På topp" och följs av tre till singlar fram till sommaren. Sedan kan vad som helst hända.

"Just nu gör Riddarna den mest vitala rockmusiken på svenska sedan Bob hund var valpar." - Göteborgs Posten: 4/5

"Framförallt låter det som ett band som står rakt upp och ner och spelar musik som om livet hängde på det." - Gaffa: 5/6

KARL BUHRE
Karl Buhre har främst gjort sig ett namn som sångare i bandet Alouatta, men har även uppträtt solo, bl.a som förband åt Twopointeight. I våras släppte han sin debut-ep Fieldwork, fyra låtar som har beskrivits som “a dark José González. Or Ryan Adams. Or Bruce Springsteen when Bruce Springsteen does not shout. (Absolut Noise)”. Till Debaser kommer han med sitt sexmannaband, så glöm inte dansskorna!