x

The Temperance Movement
Backstage, Konsert & Kongress
D. 2013.24.05 Kl. 20:00

Allt är coolast när det startar!

Likt flera av sina brittiska föregångare så startar The Temperance Movement sin internationella satsning med att turnéra Skandinavien. Det finns åtskilliga som ångrar att man inte såg Beatles eller Stones i folkparkerna på tidigt 60-tal innan det blev stort och chansen försvann. Vill ni vara med från början på den här resan är det bara att köpa biljett och gå och se bandet under deras första turné utanför Storbritannien någonsin!

Tillsammans med vännerna på Rootsy Live är det oerhört kul att kunna presentera den svenska premiärspelningen för The Temperance Movement hos oss fredag den 24 maj.

Tre takter. Det var det enda som behövdes för att vi skulle förstå att det vi hör är nästa stora engelska rockband. Bandet är knappt ett år gammalt och har själva släppt en EP som dom säljer från sovrummet, lagt ut några Youtube videos från inspelningarna och spelat ett tiotal konserter i London och Glasgow. På de tiotalet konserterna har bandet gått ifrån att vara helt nya och okända till att dagar efter biljettsläpp sälja ut stora klubbar. Bandet släppte precis sin första Englandsturné och biljetterna säljer slut i rasande takt i samtliga städer.

Visst längtar vi alla efter riktig Rock´n Roll emellanåt? Det finns ett sug efter band som på ett trovärdigt sätt spelar classic rock i samma anda som The Faces, Stones, The Band och Little Feat. Framgångarna för Rival Sons är ett exempel på det och att höra The Temperance Movements låtar pekar åt det hållet fast mer moget och ännu mer musikaliskt. Samtidigt finns det i musiken nästan samma andliga känsla som Israel Nash Gripka och Deadman skämt bort oss med mixat med boogien och svänget från klassband som AC/DC och Black Crowes. The Temperence Movement har helt enkelt soul!

Det är mycket amerikanskt när man först lyssnar på The Temperance Movement. Men efter en stund så märker man att det finns något som ändå sticker ut från bandets americana rock. Likt andra brittiska band klart inspirerade av amerikansk Real Deal Music så finns det ett låtskriveri som du sällan finner i USA. En känsla för pop, riff och refränger som på ett oförskämt sätt fångar lyssnaren och får den att stanna upp och fastna.

Alla som är fans till Stones, Beatles, Kinks, Mumford & Sons, The Clash och Primal Scream vet vad vi menar. En brittisk tradition att tolka musiken man älskar och beundrar från USA på ett sätt som lockar en jättepublik.

Detta evenemang har ett studenterbjudande. Gäller mot uppvisande av studentlegitimation vid bokning på Konsert & Kongress eller Linköpings Turistbyrå. Obs! begr. antal platser.
Pris: 175 kr

Insläpp kl 19:00

Ståplatser

Åldersgräns 13 år!

Pris vid entrén (gäller samtliga, även studenter) 225 kr

Rullstolsplatser bokas på Arenabolaget 013-190 00 00!