x
Bobby Womack

Bobby Womack
Cirkus
D. 2013.17.07 Kl. 19:30

Soullegenden till Cirkus!

Bobby Womack har haft en enastående karriär. Han har spelat gitarr på dussintals sessioner (Aretha Franklin, Janis Joplin, Elvis Presley), skrivit hits till artister som Wilson Pickett, J. Geils Band och, naturligtvis, The Rolling Stones. Han har lagt ner sin själfulla version av soul på hits som That’s The Way I Feel About Cha, Woman’s Gotta Have It och Harry Hippie.

Låt oss inte glömma att han började arbeta med den legendariske Sam Cooke som producerade Bobby och hans bröder när de var kända som The Valentinos. Womack hjälpte också till att skapa den moderna funken när han satt med på Sly & The Family Stone’s banbrytande album There’s A Riot Going On. Ovanstående skulle vara tillräckligt för vilken annan konstnär som helt, men inte för Bobby Womack. Han är en man sin inte visar några tecken på att dra ner på tempot. Bobby Womack tar med sig 50 års erfarenhet av rhythm & blues på scenen med en röst som bara kan beskrivas som ”magnifik”.

Tillsammas med sitt 13-mannaband bjuder Bobby på sina klassiska soulhits blandat med låter från det superba albumet The Bravest Man In The Universe.

Några betyg och kommentarer till albumet.

SvD ”Ett av 2012 års bästa soulalbum", betyg 5

DI Weekend ”Womack har gjort några av soulhistoriens finaste album. Detta överträffar dem alla”, betyg 5

Aftonbladet ”Womack nytänder sin karriär”, betyg 4

Arrangör: Live Nation
Åldersgräns: 13 år.