x

Vånna Inget + Tyred Eyes
Debaser Medis
D. 2013.24.05 Kl. 19:00

Vånna Inget är punk med popmelodier och melodisk sång. Inspirationen är hämtad från Tant Strul, Pink Champagne, The Go-Go's, gamla Uggla, Håkan Hellström och Marked Men. Ett sound som påminner om vad svenska band som Masshysteri, Knugen Faller, Baboon Show, Invasionen m.m. har förmedlat de senaste tio åren. Band som har gett punken en liten mer melodiös ådra. De har skruvat ner distortionen och lagt in lite mer moll-ackord och stämsång men intensiviteten, ångesten och energin är där ändå. Lite som new wave som kom efter punken 1977.

Jag ska fly tills jag hittar hem är bandets uppföljare i det lilla formatet till bandets debutplatta Allvar. Fyra grymma spår om hemlängtan i väntan på platta nummer två från ett utav Sveriges mest hårt arbetande band.

TYRED EYES
Tyred Eyes, vi har hyllat dom förr, vi hyllar dom igen. Efter debutalbumet, “The Piercing Stare, The Thousand Lies”, förra året applåderade vi friskt och passade på att boka dem till Slussen. Nu är de aktuella med sylvassa "Ghost EP" och vad passar då bättre än att boka dem till Medis! Kort sagt, Tyred Eyes är här för att stanna. Helt klart ett av landets bättre garageband! Och så är det med det!

Olle Björk och Per Stålberg (Division of Laura Lee) har producerat "GHOST EP" som släpptes den 6 mars i Sverige av Gaphals och i Europa av Alien Snatch! Records. EPn klockar in på strax över 10 minuter men hinner ändå med att visa upp ett mognare band, vars sound har tagit en ny vändning.