x

Marstrands-tabberaset Anno 1658 Torsdagsbiljett
Carlstens Fästning
D. 2013.06.06 Kl. 11:00

Marstrand, sommar och 1600-talshistoria!

Oavsett om du är historiskt intresserad eller bara gillar några dagars skönt festivalliv bör du kolla in sommarens nya festivalsnackis på Västkustens skärgårdspärla Marstrand. Kliv innanför murarna på Carlsten och upptäck en helt annan värld där vad som helst kan hända.

Under tre festivaldagar upplever du 1600-talet med alla sinnen. Finstämda såväl som ösiga livekonserter med svenska och internationella band spelar på flera scener inomhus såväl som utomhus. Häng med på en historisk afton med våra guider (gycklare) eller upplev historien på egen hand.

På stora borggården trängs handlare och hantverkare från hela Europa. De har alla kommit för att underhålla publiken och tjäna en slant på den stora marknaden. Här möts du av smeders hammarslag, doften av rök, gatumusikanters och gycklares glada tillrop. Här är det lätt att förlora sig under några timmar i det brokiga marknadslivet där du också kan passa på att mata fångarna som förvisats till Carlsten för Marstrands-arbete. Men se upp för luriga sjörövare och farliga förbrytare som vistas inom fästningens murar.

För den matintresserade går det att göra en kulinarisk resa i 1600-talets matkultur då det serveras mat och dryck med inspiration från det tidstypiska köket. Här avnjuter du allt från enkla små rätter hos allmogen såväl som dignande bufféer och festliga banketter tillsammans med kungligheter och adel.

Är du intresserad av hästar och stridshistoria bör du bege dig till Kommendantshagen där är Hertiginnan och hennes kombattanter gör sig redo för att visa upp sina färdigheter i ringränning och andra klassiska ryttarövningar några gånger per dag. Även ryttarnas gladiatorer möts i en tuff fight där egenskaper som styrka, mod och listighet ställs på prov.

På övre borggården håller magikerna till. Gör ett besök i deras magiska kammare och låt dig fängslas, förfäras och förundras över trollkonster, underliga formler och magisk alltinktur.

När mörkret faller fortsätter festligheterna i Carlstens stora festsalar långt in på natten. Restaurangen med mat och fullständiga rättigheter är öppen till 02.00 alla tre dagarna.

Vill du uppleva festivalen med alla sinnen kan du både hyra rum och kostym på fästningen. Till Marstrands-Tabberaset kommer som du är eller som den du vill vara!

Tag bussen om du har möjlighet.
Parkering finns annars på Koön, personfärja tar dig över till Marstrandsön.
Fullständiga rättigheter.
Medhavd mat och dryck undanbedes.

För mer info se:
www.www.tabberas.se
www.vaghals.se