x

Astrid Lindgrens Saltkråkan
Blidösundsbolaget
D. 2013.10.07 Kl. 08:45

Max. antal biljetter online är 6 st. Önskar du flera, kontakta Blidösundsbolaget på tel.08-243090

INGA ANDRA BARNPROGRAM har, i generation efter generation, satt så djupa spår i folksjälen som Saltkråkanserien. Tjorven, Farbror Melker och Skrållan finns i alla svenskars hjärta. Men det är inte många som vet var TV-serien spelades in för nästan 50 år sedan och att Snickargården står kvar precis som då.


Ön heter Norröra och ligger utanför Furusund där Astrid Lindgren bodde sommartid och skrev manuset till TV-serien om barnen på Saltkråkan. Följ med på Blidösundsbolagets båtar dit i sommar!

Tisdag - torsdag 25 juni - 8 augusti från Stockholm, Vaxholm, Östanå och Furusund till Norröra. Söndagarna 23 juni - 18 augusti är det extra festligt då s/s Blidösund är Saltkråkebåt. (söndagar ej från Östanå).

På Blidösund kan ni också köpa till en ångbåtslunch. Middagsgäster bokar bord på tel: 08-24 30 90.

Med ombord från Furusund finns alltid skärgårdsguiden och underhållaren Michael Blum. Han guidar oss genom byn bl.a. till den legendariska Snickargården och berättar om hur det gick till när TV-serien blev till. Efter guidningen blir det gott om tid för bad eller längre promenader. Söndagarna är barnens dag på Saltkråkan. Då blir det allsång, för stora och små barn, med Astrids visor på Blidösunds akterdäck.