x

Releasefest Oblivious
Backstage, Konsert & Kongress
D. 2013.31.05 Kl. 21:00

Fredagen den 31:e maj firar Linköpingsbandet Oblivious, i samarbete med Sensus och Arenabolaget, att bandet äntligen släppt sin hett efterlängtade andra skiva ”Creating Meaning”.

Bandet är då just hemkommet från en turné i Tyskland och Polen där det nya materialet presenterats för den europeiska rockpubliken. Med på firandet finns bandets vänner i Norrköpings mycket omtalade tungrockskungar Skraekoedlan som firar stora triumfer både i Sverige och i resten av Europa just nu. Dessutom kommer ett än så länge hemligt, maskerat, och mycket populärt Linköpingsband att göra en av ytterst få Linköpingsspelningar på denna releasefest. Dessa tre band tillsammans garanterar att alla som älskar tung rock, levererad med passion, ärlighet och melodistyrka, kan se fram emot sin bästa konsertupplevelse i Linköping denna vår.

Oblivious
Efter tre år av turnérande, jammande, låtskrivande och inspelande står Linköpings stolthet Oblivious på scenen med en ny skiva i bagaget. Erfarenheterna från gigs i Tyskland, Danmark, Norge och Sverige, den utdragna och ibland slitsamma kreativa processen, samt personliga händelser av både glädje och sorg har präglat bandets nya alster. Skivan är inspelad, producerad och mixad av Joakim Kärling (La Fleur Fatale) och mastrad av Simon Söderberg. Dessa två profiler inom Linköpings musikliv har också Ghosts majestätiska debutopus på sitt samvete. Deras intåg i inspelningsprocessen har medfört att ”Creating Meaning” stoltserar med en tung och kraftfull men ändå klar och skarp ljudbild som lyfter fram bandets låtskrivarmässiga utveckling och låtarnas inneboende styrka och mångsidighet. Skivan släpps på välrenommerade skånska undergroundbolaget Transubstans Records där kanonakter som Graveyard, Skraekoedlan och Abramis Brama huserat.

Releasefesten på Backstage markerar också slutet för Sven Walans (gitarr) och Per Björklunds (bas) tid i bandet, då dessa två nu går vidare i nya musikaliska riktningar i andra konstellationer. Medlemmarna skiljs åt som vänner och firar tillsammans att de med hjälp av hårt arbete, kreativitet och musikalisk talang lyckats skapa mening i sin ibland kaotiska tillvaro. Resterande medlemmar, Isak Nordholm (sång) Daniel Börefelt (gitarr) och Jocke Svensson (trummor) fortsätter resan mot framtiden, med hjälp av nya basisten Andy Pettersson (Captain Jacks Army). En resa som, med nya skivan i bagaget och nya turnéer vid horisonten, ser ljusare ut än på länge.

Varmt välkomna!

Insläpp kl 20:00

Ståplatser

Åldersgräns 13 år!

Rullstolsplatser bokas hos Arenabolaget 013-190 00 00!