x

Voices of Rock - Legends
Växjö Konserthus
D. 2013.23.10 Kl. 19:00

Återupplev megahitsen från…
SANNE SALOMONSEN, TOTO, CHICAGO, RAINBOW, THE HOOTERS och NORDMAN !!

Några av världens främsta rockartister framför DINA FAVORITER LIVE på Sverigeturné 23 oktober-17 november under namnet
VOICES OF ROCK


Artister:
Graham Bonnet (Ex The Marbles, Rainbow)
Bobby Kimball (Ex Toto) / (Medverkar 4 – 17 nov)
Bill Champlin (Ex Chicago, The Sons of Champlin, )
Eric Bazilian (The Hooters) / (Medverkar 23 okt – 2 nov)
Sanne Salomonsen (Ex Sneakers)
Håkan Hemlin (Nordman)

Bandet - LEGENDS
Tommy Denander, Gitarr - Sayit Dölen, Gitarr - Ken Sandin, Bas – P-O Nilsson, Keyboard – Pontus Engborg, Trummor.

Miljontals fans över hela världen har njutit av musik från klassiska rockband som The Marbles, Rainbow, Toto, Chicago, The Hooters och inte minst vår Danska Rockdrottning Sanne Salomonsen, samt Svenska Nordman - Låtar som har ändrat musikhistorien…
Nu har svensk publik en unik chans att se och höra legendariska sångare samtidigt på samma scen. De framför sina största hits med hjälp av ett handplockat band med musiker i världsklass.

Turnéplan & biljettköp
23/10 Växjö – Konserthuset
24/10 Karlskrona – Konserthuset
25/10 Helsingborg – Konserthuset
26/10 Halmstad- Teatern
27/10 Kristianstad – Konserthuset
29/10 Ystad - Teatern
30/10 Kalmar- Kalmarsalen
31/10 Jönköping – Konserthuset
1/11 Skövde – Valhall/Kulturhuset
2/11 Grebbestad - Tanumstrand
4/11 Gävle - Konserthuset
5/11 Örebro – Hjalmar Bergman teatern 6/11 Västerås – Konserthuset
7/11 Linköping - Konserthuset
8/11 Malmö – Konserthuset
9/11 Säffle – Medborgarhuset
10/11 Norrköping – De Geer Hallen
11/11 Stockholm - Tyrol
13/11 Göteborg – Lorensbergsteatern
14/11 Uppsala – Konserthuset
16/11 Mariehamn/Åland – Alandica
17/11 Bollnäs - Kulturhuset
Bill Champlin: Känd över världen som sångare/keyboardist i Chicago. Bill Champlins arbete med The Sons of Champlin och som låtskrivare satte honom på musikkartan långt före han blev medlem i Chicago. Bill and The Sons Of Champin gick för utsålda hus redan på 70-talet och återvände med samma succé under sent 90-tal och fram till nu.
Bill skrev och sjöng flera av Chicagos låtar och är en fantastisk gitarrist och keybordist.

Bobby Kimbal: Robert Troy Kimball är gruppen TOTO´s första och mest kända frontman/ sångare. Han har medverkat på ett antall album och sjungit in gruppens största och mest kända hits, ”Hold the line, Africa, Rosanna mfl. Vilket resulterat i ett massor av Amerikanska Grammis. Bobby har också medverkat som låtskrivare på flera TOTO album. OBS. Medverkar 4-17 nov !!

Graham Bonnet: Medlemmarna i Rainbow var så imponerade av Grahams version av Deep Purples ‘Mistreated’ att de erbjöd honom att medverka i bandet. Första uppdraget för Rainbow var att spela in leadsång och kör på bandets redan inspelade material. Graham har skrivit många låtar tillsammans med medlemmarna, bl.a den berömda låten 'All Night Long'. Graham gjorde även megahiten ”Only one woman” med gruppen The Marples.

Sanne Salomonsen: Sanne Salomonsen, den folkkära artisten med den dynamiska rösten från grannlandet Danmark har underhållit oss sedan 1975 med otaliga låtar, album och konserter i Norden. Hon har bl a medverkat i banden Sneakers och The Anne Linnet Band, samt gjort en solokarriär. Sanne bjuder på sina bästa hits och har sin självklara plats I Voices of Rock turnén 2013.

Eric Bazilian: Eric Bazilian, originalmedlem och än idag verksam i bandet The Hooters. Eric blev erkänd internationellt för sitt låtskrivande, medverkan i olika band, och som arrangör och producent för flera artister. År 1995 spelade han alla dessa roller på Joan Osborne's debutalbum ”Relish”, som nominerades till hela 6 stycken Grammy Awards som t ex Årets låt för No. 4 Billboard hiten "One of Us," en låt som sedan har tolkats av flera artister, bl.a Prince och använts dussintals filmer och TV-program. Han spelar här sina hits tillsammans med Mats Wester som duon Bazilian & Wester.
OBS. Medverkar 23 okt-2 nov.

Håkan Hemlin: Bandet Nordman har under snart 20 år släppt 6 album och turnerat med sitt band landet runt. Fyra Rockbjörnar, Melodifestivalen 2005 och 2008, 1:a plats på topplistans 20-års lista och över 1 miljon sålda skivor. Håkan med sin säregna röst är en stark profil på den Svenska rockscenen och är en skön krydda i detta sammanhang.
En kuriosa är att Ritchie Blackmore har gjort en cover på Nordmans stora hit Vandraren.


Mer info: www.voices-of-rock.se

Konserten varar ca 2 timmar, ingen paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö,
tel 0470-416 00.