x

Laserpistolerna + Mountain Bird
Debaser Slussen
D. 2013.19.06 Kl. 15:00

Laserpistolerna är bandet som med brustna hjärtan, bland blåeldsblå himlar aldrig ger upp hoppet om kärleken. Det flyger kyssar, öl och tamburiner på deras spelningar. Ingen går där ifrån utan hopp om en ny romans. Laserpistolerna är redo. Om ni tillåter det, gör de om ert blod till neon!

I snart ett år har de nya Laserpistolerna spelat och druckit rödvin tillsammans. Med vassare syntar, hårdare pukor och en frontman med ännu flera sprickor i hjärtat har de börjat charma stockholmspubliken. Nya låtar dyker upp titt som tätt och innan nästa sommar släpper det sin första skiva!

Helt enkelt skön, svensk söderromantiks popnroll när den är som onyktrast. En solnedgång från Skinnarviksberget. Ett hångel i en virvelvind när ni tar den långa vägen hem. Den sista ciggen för kvällen och den första ölen en sommarförmiddag. 11 par slitna converse i hallen. Brustna, ihoplappade och reparerade hjärtan. Lite som om livet vore en skön rulle.

Mountain Bird
Det började som Adam Öhmans experimentella soloprojekt men utvecklades snabbt till ett likasinnat sexmannaband. Egna intryck av panikångest, självtvivel och krossade relationer kom att varvas med influenser som Bon Iver, James Blake och Explosions In The Sky. Slutprodukten? Ett sentimentalt och melankoliskt heavy pop/post-rock alter ego som på kort tid har skördat framgångar på åtskilliga musikbloggar och som även har hunnit vara förband åt Urban Cone. Singeln ”Caged” kvalade in på iTunes top 100-lista och ”Violent Night” har spelats på P3 under våren. Med blödande gitarrer och vackra ljudlandskap förmedlar Mountain Bird känslomässiga toner som lämnar starka avtryck.

Festivalrykten säger: "Mountain Bird för tankarna till tonårsrevolter och Fucking Åmål. Stämmorna påminner starkt om en ung Henrik Berggren, helt ovetande om vad som egentligen väntar. Det finns potential i massor"

Allting på
Bakom Allting På! står Filippa, Moa och Alice. Med ena foten i musikervärlden och andra i Stockholms under klubbvärld utgör de en stark trio bakom dj-båset. De vill bara en sak: att du ska dansa dig svettig. Riktigt schysst grindvänlig hiphop, fet eastcoast rap och smörig, svensk r n' b är bara några exempel på allt de spelar. Inga pretationer, bara ett göttigt hemmadansfest-mood. De tre vännerna går all in och ger Allting På! Känn dig som hemma!

Kändiskåt
Gillar du 60-talet? Gillar du också 70-, 80-, 90-, 00- och 10-talet? DJ-duon Kändiskåt spelar den bästa populärmusiken från sex olika decennium. Och de har tre krav när de väljer musik. Det ska vara dansant, det ska känt och det ska vara hångelvänligt.
Om du tycker om musik av sådant slag finns det ingen bakisångest, inga nyktra perioder och inga brutna fötter du kan använda som ursäkt att inte bege sig till deras spontandansgolv.

PS. Det allra bästa är om du är kändis, då får du nämligen välja vilken låt du vill...