x

Lena Willemark, Jonas Knutsson & Mats Öberg
Gävle Konserthus
D. 2013.03.10 Kl. 19:30

\"Tonerna, fraserna är våra penseldrag. Dom bär våra tankar, känslor och vår eventuella visdom.\"
Efter att ha spelat under mycket lång tid tillsammans har dessa tre musiker satt avtryck i varandras röster. På varje möte de har stiger de in i sitt gemensamma musikaliska universum och upptäcker musiken på nytt.
Originalmusik av trions medlemmar och en del traditionellt material från Älvdalen är deras melodiska avstamp. Frihet, intuition, kommunikation bildar tillsammans med stor kraft, humor och sensibilitet den lyskraftiga musik som är gruppens signum.

Lena Willemark har kommit att bli en centralgestalt inom den svenska folkmusiken
och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Från sin uppväxt i Älvdalen bär Willemark med sig en unik musikskatt som hon tillägnat sig från sin läromästare.
Jonas Knutsson, född i Umeå, är sopran-, alt-, baryton-, sopraninosaxofonist, kompositör och pedagog. Genom att ha arbetat med många framstående grupper, artister och projekt inom jazz, fusion och folkmusik har Knutsson fått mycket erfarenhet inom många genres.
Mats Öberg - Pianisten, multi-instrumentalisten och kompositören är kanske mest känd som halva Mats & Morgan, och han har spelat med alla från Frank Zappa till Carola. Detta musikaliska under började sin bana redan vid nio års ålder. Idag räknas han som en av landets främsta improvisationsmusiker


Arrangör: Gävle Konserthus

Längd: Ca 1,5 tim utan paus

Biljettkassa: 026-172900
För gruppbokningar , minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172913