x

Stockholm Folk Festival - Fredag
Hesselby Slott
D. 2013.09.08 Kl. 12:00

Här på Hesselby Slott, möts musikälskare av alla de slag i en miljö där även Carl Michael Bellman vistades och musicerade runt mitten av 1700-talet.
Under tre dagar är detta spelplatsen för en spektakulär sommarfestival där folkmusik möter visor, världsmusik och folkrock, blues, irländskt och många andra stilar och genrer. Det är även en spelmansstämma där buskspel är ett av de givna inslagen. Vi bjuder även på barn & familjeprogram program.
Här finns en öppen scen för visor, jam & sessions.
Framträdanden sker på fem unika scener - två utomhusscener i parken, en dansbana, slottets terrass med ett stort musik- & restaurang tält, en viskällare för trubadurer, vissångare och blues. Borggården som är själva hjärtat för spelmansstämman där alla är inbjudna till buskspel och jam.
Festivalen har öl & vin rättigheter som serveras under de lummiga vackra ekarna eller på borggården.

I parken finns även ett brett roligt och sortiment av knallar från när och fjärran med allt från musikinstrument, skivor, t-shirts till hantverk, godis och mycket annat.

Ta med ditt instrument eller bara din sångröst och häng med på spelmansstämma, jam med traditionella irländska och den tidiga bluegrassmusiken (kallad Old Time Music) i restaurangtältet på terrassen. Vi bjuder också på en lång rad annorlunda och unika musikupplevelser.

Söndag kl. 11 - 15
OBS! detta är en gratisdag!


Välkomna!