x

Dave Edmunds
Kulturbolaget
D. 2013.15.11 Kl. 20:00

Presenteras av Kulturbolaget

Dave Edmunds till Malmö och Göteborg i höst!

Den legendariske gitarristen, sångaren och producenten från Wales - Dave Edmunds. Tillsammans med den svenske bluesmästaren Sven Zetterberg intar han i höst både Malmö och Göteborg för två efterlängtade konserter.

Han började sin karriär hemma i Cardiff med bandet som fick sitt genombrott 1968 med låten "Saber Dance" som blev en megahit i England. Efter en misslyckade USA-turné gick bandet skilda vägar. Dave Edmunds var långt ifrån klar med sin musikaliska bana. Redan ett par år senare fick han med sin version av "I Hear You Knocking" en listetta i England. Snart hade låten blivit en enorm hit över hela Europa - och även i USA där singeln nådde toppskiktet av försäljningslistan. I mitten av 1970-talet drog Edmunds till London där han började samarbeta med Nick Lowe. Tillsammans bildade de gruppen Rockpile som den framstående musikjournalisten Mats Olsson hyllade som ett av decenniets viktigaste rockband. På 80-talet fortsatte han med solokarriär och fick bland annat en hit i Sverige med singeln "Almost Saturday Night". Samtidigt blev Edmunds en framstående producent och jobbade med bland annat Paul McCartney, Stray Cats, Status Quo och Carlene Carter.
När han tillsammans med sitt band besöker Sverige i höst bjuder han även med blueskungen Sven Zetterberg med band som mycket speciell gäst.

Nedan musiker ackompanjerar Dave Edmunds och Sven Zetterberg

Micke Finell - sax/gitarr/sång.
Ingemar Dunker - trummor.
Tommy Cassemar- bas.
Calle Brickman - piano.

Åldersgräns: 13 år