x

Musikaliskt Nachtspiel
Brunnby Kyrka
D. 2013.12.07 Kl. 22:00

MUSIKALISK NATTAMAT
MICHAEL WEINIUS OCH BENGT-ÅKE LUNDIN
2012 års Jussi Björling-stipendiat tenoren Michael Weinius och pianisten Bengt-Åke Lundin, ackompanjatör av världsklass, bjuder på sång och pianomusik av Schubert, Chopin och Mahler.


Michael Weinius började sin bana som uppskattad baryton men bytte röstfack 2004 till tenor och debuterade i rollen som Laca i Leos Janáceks opera Jenufa på Norrlandsoperan. Hans framgångar har lett till en rad stora roller i operor i såväl Sverige som ute i Europa. Vid sidan om operakarriären är Michael Weinius en flitigt engagerad konsertsångare och har samarbetat med dirigenter som Leif Segerstam, Pier Giorgio Morandi och Gustavo Dudamel.
Förutom bl a Birgit Nilsson-stipendiet och Gösta Winberg Award, blev Michael Weinius första pristagare i prestigefulla Seattle Opera´s International Wagner Competition 2008.

Bengt-Åke Lundin har konserterat som framgångsrik pianosolist med de stora orkestrarna i Europa och i USA, bl a i Carnegie Hall i New York, dit han inbjöds efter att ha varit Stockholms konserthus första representant i European Concert Hall Organization Rising Star. Han är också en hängiven kammarmusiker med särskilt intresse för romansackompanjemang och har arbetat med flera av Sveriges ledande operasångare.