x

Swingle Singers 50 Årsjubilerar
Musikhallen på Krapperup
D. 2013.13.07 Kl. 20:00

SWINGLE SINGERS 50-ÅRSJUBILERAR

I början av sextiotalet upptäckte några jazzsessionsångare i Paris med ledaren amerikanen Ward Swingle att många Bachkompositioner hade en naturlig swing i musiken. Utan att ändra en not i originalpartituret bearbetade de musiken för röster, lade till rytmsektion och övertygade Philips skivbolag att spela in en skiva som julgåva till familjer och vänner. Inte förstod de då till vilken nivå inspelningen skulle föra dem: Jazz Sebastian Bach – nummer ett på listorna och vinnare av fem Grammy.

Idag finns det få musikälskare som inte har hört talas om Swingle Singers. Sedan deras ”jordskredsdebut” 1963 har denna a capella-grupp uppträtt på världens mest berömda estrader och i internationell popularitet överträffat Ward Swingles vildaste fantasier.

I dagens Swingle Singers ingår ”barnbarnen” till den ursprungliga gruppen. De är Joanna Goldsmith-Eteson, sopran, Sara Brimer, sopran, Clare Wheeler, alt, Oliver Griffiths, tenor, Christopher Jay, tenor, Kevin Fox, baryton/vokal percussion, Edward Randell, bas.

Deras jubileumsprogram spänner över den mest skiftande musik – från Bach och Donizetti över Debussy och Piazzolla till Chick Corea, Billy Holliday och Beyoncé.