x

Temat för årets Musikhjälpen klart

Temat för årets Musikhjälpen klart

I år riktar man ljuset mot klimatrelaterade katastrofer på Musikhjälpen. Därför blir årets tema "Ingen ska behöva fly undan klimatet", och i årets värdstad Linköping kommer man alltså samla in pengar för att kunna arbeta förebyggande så att katastroferna kan lindras och människoliv räddas. 

Över 100 miljoner människor har tvingats fly på grund av klimatrelaterade katastrofer som torka, översvämningar och kraftiga skyfall.

– Människor på flykt har varit ett dominerande tema under sommaren och hösten och vi vill med det här temat visa att det finns många orsaker till varför människor tvingas fly och att det faktiskt går att arbeta förebyggande. Det är inte bara konflikter som driver människor på flykt. Vi vet också att många fler kommer tvingas fly i framtiden på grund av klimatet och därför vill vi nu sätta fokus på den här frågan, säger Radiohjälpens generalsekreterare Per Byman.

Musikhjälpen 2015 äger rum 13-19 december i Linköping. Vilka som blir årets programledare kommer att presenteras senare i höst.

Tidigare har artister som Robyn, Veronica Maggio, Laleh, Seinabo Sey, Carola och förstås Timbuktu gästat glasburen. Vilka det blir i år återstår att se.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA