x

Tre stjärnskott med gemensam turné

Tre stjärnskott med gemensam turné

"På 90-talet var Refused, Randy och Mary Beats Jane ute på en gemensam turné. Adrenaline hette den. Ett turnépaket som satte fingret på hur musiksverige såg ut då. Gitarrbaserad musik av det hårdare slaget i olika former och män."

Så inleder gänget bakom turnén #FTBBITASAT sitt pressmeddelande. Och statuerar sedan att det är dags för en ny turné som sätter fingret på vad musiksverige är – elektronisk pop och män på sidan om. Turnéns uppsättning består istället för hårdslående män av tre starkt lysande stjärnskott i popgenren: Systraskap, Hanna Järver och Julia Adams

Kortare presentationer ifall ni missat akterna? Absolut! 

För tio dagar sedan var Julia Adams i ropet efter att hennes skivbolag väckt sisådär hälften av landets musikjournalister med ett PR-sms för att promota hennes nya singel 04:00AM men för gemene man är hon antagligen mest känd från sitt tidigare band Little Marbles

Systraskap släppte i februari debuten MVIMW och övertygade rejält på undertecknad som recenserade plattan. Kortfattat handlar det om lo-fi-aktig elektronisk pop som tar sig rejäla musikaliska friheter och som gör det riktigt bra. En duo som river murar med musikaliska slagträn insmorda med feminsim, om man så vill.

Och sist men inte minst, Hanna Järver. För den vane GAFFA-läsaren känns nog namnet igen från Studentradio-listan där hennes singel Ingenting Skrivet tidigare figurerat. Hanna har dock ett helt gäng uppmärksammade singlar ute, inte minst senaste Samma Gamla Himmel. Allt skrivet med hjärtat utanpå jackslaget. 

Och just ja, vad står #FTBBITASAT för? Find The Biggest Bitch In Town And Start A Tour. Så, det är väl bara att börja leta efter den dära "biggest bitch" då. 

Datum för turnén:

10 december - Lund - Mejeriet
11 december - Norrköping - Arbis
12 december - Jönköping - Bongo Bar
18 december - Göteborg - Pustervik
19 december - Stockholm - Debaser Strand

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA