x

''Olycklig kärlek till min musik''

''Olycklig kärlek till min musik''

Weaver, eller Johan Weber som han heter, är redo att knyta ihop säcken med en sprillans ny video till en låt som har funnits tillgänglig ett tag. You're Getting Too Hard To Please är den tredje låten från den förstsläppta EP:n Aiming For Doves, släppt i mars 2014.

– Det är en låt om olycklig kärlek, dock inte till en person utan till min musik, säger Johan till GAFFA.

Idén har funnits länge. Videon till första låten från EP:n, From Different Trees, gjordes i form av en stop-motion innehållande 1400 bilder som klipptes ihop till en fyra minuter kort film. Planen var att följa upp direkt efter med videon till You're Getting Too Hard To Please, men jobbet var slitigare än väntat och lättare sagt än gjort, så efter att ha fått ihop ungefärliga 20 sekunder hamnade den på hyllan. Och där har den legat sedan dess. Tills nu.

Efter ett år av turnérande och med en helt färsk EP redo att släppas, har Johan hittat ny energi och ser den nya videon som ett fint avslut på debut-EP:n.

– Den här gången blev det ännu fler bilder till en ännu kortare video och det känns skönt att äntligen få visa den. Jag ser det som ett avslut på något gammalt men en början på något nytt.

Weavers nya EP Destined To Fail … But Desperate To Try släpps den 21 november med en releasefest på Bengans i Göteborg. Under våren 2016 kommer hans båda EP:s att få varsin sida på en vinylutgåva.

You're Getting Too Hard To Please är skriven av Johan Weber. Inspelad, mixad och producerad i Studio Lyckholmia av Niels Nankler, John London Rönneklev, Jonas Wållberg och Johan Weber. Mastrad av Hans Olsson Brookes i Svenska Grammofonstudion. Videon är gjord av Johan Weber.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA