x

Här är Rookiefestivalens sista akter

Här är Rookiefestivalens sista akter

Rookifestivalen är en musikfestival som arrangeras varje år i Hultsfred av studenter vid Linnéuniversitetet. Festivalens fokus är att få fram oetablerade artister och band genom att låta dem uppträda tillsammans med stora svenska akter. I år firar festivalen 15 år. Tre nya akter är nu klara. Det är inga mindre än Joy, Pilotsonen och Maria Hazell.

Joy M'Batha är machokvinnan från Malmö som snabbt satte sitt namn på den svenska musikscenen. Hon tog vårt avlånga land med storm med sin tunga musik. Joy började karriären i TV-serien Nästa Nivå, där hon blev coachad av den svenska hiphop-duon Maskinen. Tillsammans jobbade de med Joys första singel Kattliv som idag har 1 miljon lyssningar på Spotify.

Pilotsonens singel Fem Miljoner Hjärtslag uppmärksammades förra året i Musikguiden i P3 då singeln listades som en av årets bästa osajnade låtar. Pilotsonen har även varit förband för stora svenska akter, så som Love Antell, Teddybears och Looptroop Rockers. Pilotsonen har minst sagt hittat ett eget härligt sound med låtar som handlat om kärlek, fester och minnesvärda nätter i hemstaden Linköping. Sådant som i princip alla kan relatera till. Allt detta i härliga popmelodier.

Maria Hazell är precis så som man tror att stora artister är – födda med musik i blodet. Som fyra-åring började hon jobba på Stockholms musikalscen samtidigt lärde hon sig även spela piano och fiol. Redan från början har Maria Hazell fokuserat mycket på låtskrivandet och att lära sig de olika delarna av skapandet. Maria säger att hon gillar drama och paradoxer, hårda och mjuka lika väl som små och stora, något som speglas i hennes musik. 

Artister som tidigare lirat på Rookiefestivalen är bland andra Adrian LuxLinda PiraSlagsmålsklubbenPostiljonenKapten Röd, Jakob Karlberg, Djurparken, Felin och Alina Devecerski.

Rookiefestivalen 2015 går av stapeln 30-31 oktober i Hultsfred.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA