x

Stor musiksatsning i Stockholm invigs med fina akter

Stor musiksatsning i Stockholm invigs med fina akter

Nobelberget i Sickla industriområde har haft flera lyckade event och fester under året. Nu har den kulturella mötesplatsen fått ett nytt team och blir ett eget varumärke. 10 000 kvadratmeter övergivet kontors- och lagerkomplex förvandlas till klubb- och konsertdistrikt. Nobelberget slår upp dörrarna 13 november – med bland andra Mapei, Michel Dida, Goat och Matriarkatet, som vi bland annat har uppmärksammat med en Fyndet-artikel.

– Att få möjligheten att vara med att skapa en ny stor plats för livemusik, konst och annan kultur känns som att vara ett barn på julafton, säger Johanna Beckman

Nobelberget ligger åtta minuter från Slussen och projektet möjliggörs genom ett rivningskontrakt som arrangörerna lyckats snubbla över. Huset med klubbverksamhet kommer att ha öppet varje fredag och lördag kl. 22-03. Nobelbergets mest återkommande klubbar blir HBTQ-vänliga Venus som huserar i husets källare och klubben Garaget på markplan. Garaget har kapacitet på 500 personer.

Nobelberget är samlingsnamnet för alla klubbar. Johanna Beckman är kreativ ledare för Nobelberget och sätter allt innehåll med hjälp av klubbchef Joel Ighe. HBTQ-klubben Venus drivs av George Chamoun.

Med jämna mellanrum kommer hela området – inklusive hela hangaren med båda hallarna – att aktiveras till en mega-live-klubb som kallas Nobelberget XXL. Några datum att se fram emot utöver premiären är den 30 januari och 26 mars. Då kommer Nobelbergert att ha en kapacitet på över 3 000 besökare.

Live på premiären fredagen 13/11: Goat, Mapei, Michel Dida och Matriarkatet. DJs på premiären: DJ Paypal, Kakan Hermansson, Christoffer Berg b2b Joel Alter, El Perro Del Mar, Jenny & Vänner, Bella Boo, Love Lagerberg @olikapersoner, Aron McFaul, Johanna Beckman, Yolo Ighe, Amie Bramme Sey Evyn Redar.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA