x

Se grungeikon gästa Malmöbandets nya video

Se grungeikon gästa Malmöbandets nya video

Malmö levererar spännande grejer! Det pre-grungeinfluerade bandet I Am Super Ape släpper idag videon till sin singel Monki, där ingen mindre än 90-talsikonen Mark Lanegan är med och sjunger. Debutskivan väntas släppas i februari nästa år. 

"Carlo Emme (I Am Super Ape, reds anm.) drömde att han gick vilse i den Kaliforniska öknen, och spenderade de följande dagarna med att lyssna på Josh Homme (Queens Of The Stone Age)-initiativet The Desert Sessions. När Mark Lanegans röst hördes i låten Make It With Chu bestämde han sig för att kontakta honom och fråga om han ville vara med och sjunga på Monki. Två dagar senare var Mark Lanegans röst inspelad och skickad till Malmö.", skriver I Am Super Ape. 

Singeln Monki släpps först den 20 november, och då som en 7" guldfärgad limiterad upplaga om 250 exemplar, men går redan nu att förköpa. Vinylen innehåller även låten Animals. 150 ex skickades nyligen till Storbrittannien och såldes slut på ett kick. I slutet på januari väntas en större mängd silverfärgade singlar släppas, för de som missade guldskivan. 

Också releasefesten för singeln sker den 20 november. Plan B, i Malmö är platsen och hela kalaset har superhjälte-tema. Banden Mordbarn och The Telescopes (vars senaste platta fick 6 av 6 av GAFFA) spelar, och efteråt gör Ebbot Lundberg ett DJ-set. Även i Gävle blir det fest och på Royal i Eskilstuna på söndag agerar I Am Super Ape förband åt The Telescopes. Som om inte detta vore nog håller bandet i ett DJ-set på Babel nu på måndag i samband med The Garden Show.

Se videopremiären här, och håll utkik efter Mark Lanegan!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA