x

Hyllar Håkan Hellström och Göteborg i ny video

Hyllar Håkan Hellström och Göteborg i ny video

The Leather Nun hann knappt bildas innan man lämnade Göteborg bakom sig, för en resa ut i den stora internationella musikvärlden. Vad kan då vara naturligare än att låta All Those Crazy Dreams börja med en blinkning åt Håkan Hellström och Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg, för att sedan rusa rätt in i det musikaliska universum som är Leather Nuns. 

Idag släpps alltså videon till All Those Crazy Dreams, som är den tredje singeln från Leather Nuns senaste album Whatever. En låt om hur barndomens drömmar om glittrande elgitarrer formar våra liv och vägen drömmarna sedan tar.

Singeln ackompanjeras av en video regisserad av bandets gamle vän, Carl Abrahamsson. Den tar avstamp i bandets utsålda konsert på Södra Teatern i Stockholm i våras, och väver samman bilder från förr och nu. 

Kolla in premiären här:

Inom kort drar The Leather Nun ut på en kortare turné.

– Vi har velat ta det lugnt med spelningar, inte gå samma väg som alla andra – släppa ett album och spela varenda klubb som vill ha oss. Vi vill plocka upp det som var Nunnan, Nunnans styrka och det som byggde Nunnans rykte – att skapa musikaliska upplevelser. Det kommer att bli fantastiskt att ställa sig på Storan i Gbg och återskapa magin från Södra Teatern.

På ett sätt var Södra Teatern bara en generalrepetition inför Göteborg och hemmaplan.

– Konserten på Storan är också speciell på ett annat sätt, eftersom Göteborgs Stadsmuseum dagen efter inleder en tvåårig utställning om musiklivet i Göteborg och där Nunnan är en viktig del av utställningen och där vi framgent kommer att delta i olika programpunkter.

Turnéplan:
12 nov Göteborg, Stora Teatern
14 nov Stockholm, Debaser Medis
26 nov Malmö, KB
27 nov Köpenhamn, Amager Bio

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA