x

Svensk skådis får rollen som Amy Winehouse?

Svensk skådis får rollen som Amy Winehouse?

Noomi Rapace kan komma att spela Amy Winehouse i en uppkommande dramatisering av den brittiska soulsångerskans liv. Nöjesmagasinet Variety uppger att Män Som Hatar Kvinnor-stjärnan ligger i förhandlingar just nu med regissören Kirsten Sheridan.

Amy Winehouse albumdebuterade med Frank 2003, slog igenom på bred front med Back To Black tre år senare och avled till följd av alkoholförgiftning 2011, 27 år gammal.

– Amys musik var djupt personlig. Hennes sårbarhet var hennes styrka. Hon kallades för många saker – en diva, en förlorad själ under attack av kvällspressen och ett plågat geni, säger Kirsten Sheridan till Variety.

Kirsten Sheridan har tidigare fått en Oscar för dramat In America. Hon kommer regissera från eget manus och säger om arbetet med filmen att målet är att ha en "innovativ, emotionell och livsbekräftande ansats".

I Sverige är Noomi Rapace förmodligen mest känd för sin roll som Lisbeth Salander i den hyllade Milleniumtrilogin men hon har även medverkat i utländska filmer, däribland Prometheus och Sherlock Holmes.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA