x

''Det kommer bli en sån Dilba vs Leila K-fejd''

''Det kommer bli en sån Dilba vs Leila K-fejd''

Det är ganska långt kvar till 2016 års upplaga av P3 Guld, den bränns nämligen inte av förrän 16 januari men sedan tidigare är det klart att Zara Larsson ska upp på scenen och idag basuneras tre nya liveakterna ut. Det handlar om tre svenska artister som alla fått rejäla genombrott under 2015: Sabina Ddumba, Madi Banja och Dolores Haze. I och med att Dolores Haze på sätt och vis slog igenom under förra P3 Guld-galan – eller dagen innan kanske – med hela "Ebbot faller genom ett tak"-incidenten tänkte vi att ett par citat från sångerskan Groovy Nickz vore på sin plats i samband med den här nyheten.
 
Jag har bara sett er på mindre scener i fulla lokaler, hur kommer ni tackla att vara på en stor scen, ha långt till publiken och köra live på TV?
– Det kommer bli jättekul, förmodligen väldigt nervöst men det finns en första gång för var sak och det här är en sak som vi strävat efter. Vi är så stolta över oss själva och längtar så himla mycket!
 
Kan du redan nu utlova något extravagant?
– Vi kommer spela på TV på bästa sändningstid. Vi skulle inte förlåta oss själva om det inte blev extravagant. 
 
På ett år har ni gått från förfest-gig till gala-spelning, hade ni förväntat er det?
– Förra året var vi bittra för att vi inte fick spela på den riktiga galan trots att ingen visste vilka vi var. Vi har alltid krävt väldigt mycket och fejkat vårt kändisskap tills saker och ting kommit till oss. Att få spela på galan är en stor bekräftelse. Vi gillar bekräftelse. 
 
Ni blev en supersnackis efter att Ebbot trillade igenom det där taket på P3 Guld-förfesten, kommer han ramla in på scen under ert framträdande den här gången?
– Vi ringde faktiskt honom och frågade om han ville ramla genom taket ner i ett badkar i Touch Me-videon men han var bortrest då vi spelade in den. Det vore väl kanske ett kärt återseende men ingenting som är planerat.
 
Nu är ni klara för att spela, men nöjer ni er verkligen med det eller förväntar ni er priser också?
– Jag har en känsla av att det kommer bli en sån Dilba vs Leila K-fejd á la Grammisgalan 1996 på årets gala? Men nu ska jag vara tyst.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA