x

''Jag lovar att det kommer bli spektakulärt''

''Jag lovar att det kommer bli spektakulärt''

Tidigare i höstas gick Jonathan Johansson ut med att han gör en exklusiv turné under namnet Trilogi. I Göteborg, Stockholm och Malmö kommer de tre albumen Lebensraum, Klagomuren och En hand i himlen framföras i kronologisk ordning, under exklusiva former. Nu släpps det ytterligare en spelning i Göteborg den 25/2, också den på Storan.

GAFFA ringde upp Jonathan Johansson för att höra vad man kan vänta sig av Trilogi.

Hur växte idén till Trilogi-turnén fram?

– Jag har känt ganska länge att man lägger ner ett och ett halvt till två år på att göra en skiva, och man satsar allt på det. Sen väljer man ut fem eller sex låtar från det albumet som man spelar live. Det blir för mycket material som aldrig spelas. Sen när man går vidare och gör nya plattor så glöms gammalt material bort. När jag är hardcorefan till nån så blir jag alltid besviken för att nån låt inte spelas, och varje gång när jag ger mig ut på turné och ger mig ut live så blir någon alltid besviken. Så på ett sätt var det en reaktion på olika fans förfrågningar, jag ville möta deras behov. Det var en idé att göra någonting, som jag tror att ingen annan har gjort på det sättet.

Vad har du fått för respons av fansen?

– Jag har aldrig sett nåt liknande. Dagen jag släppte det var det hundratals kommentarer på Facebook. Det var asfett att se responsen, det var kul att se. Jag hade tolkat situationen rätt, det fanns en vilja från fansen att det här skulle hända. Det känns skitfett!

Du ska ju ha en visuell inramning, vad kan vi vänta oss?

- Jag kan tyärr inte prata om det för mycket, förrutom att varje skiva kommer få sin egna visuella inramning, och att scenen kommer förändras under kvällens gång. För mig handlar det om att ge mig själv en riktig utmaning och möta fansens behov, och gå in i det här på ett nytt sätt. Jag vill gå in i de här tre olika uttrycken.

Du har berättat tidigare att du vill ge alla fans en spelning som är svår att glömma, hur gör du för att göra den minnesvärd?

– Jag kommer planera det här i minsta detalj. Jag hoppas på att ge varje skiva en kommentar, att varje skiva ska få sin kontext... det är lite svårt att förklara! Den ska bli svår att glömma, det är mitt mål. Det kommer komma gäster, och det kommer... jag är mitt uppe i arbetet, så jag vet inte vad jag kan säga just nu. Jag lovar att det kommer bli spektakulärt, jag ska verkligen försöka maxa med alla medel jag har.

Här kan du se Trilogi:

25/2 - Göteborg, Storan
26/2 - Göteborg, Storan
27/2 - Malmö, Live
6/3 - Stockholm, Cirkus

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA