x

GUIDE: Veckans konsertmåsten

GUIDE: Veckans konsertmåsten

Den ondskefulle påven Emeritius III simulerar religion, Bob Hund spelar på någon annans instrument och i Luleå blir det bandans, bärs och brudar. Bara ett urval av vad som händer på landets konsertscener i veckan.

GHOST

Det skulle bara bli tre album, sedan skulle det vara över. Nu är den tredje skivan, Meliora, här och Ghost har återuppfunnit sitt koncept. Det som började som ett skämt, metalmusiker emellan, har utvecklats till ett mystiskt och teatraliskt projekt. De flesta av bandmedlemmarna är anonyma, bakom sina masker, och frontmannen är bara känd som den ondskefulle påven. De kallar det en simulering av organiserad religiositet och på fredag kan du tillbe dem i Annexet.

Annexet, Stockholm, fredagen den 13 november och Amager Bio, Köpenhamn, lördag 14 november 

MADONNA

Madonna har tagit fasta på att det är en föränderlig värld vi lever i. Det handlar om att vara i tiden. Hennes nya musik skär genom flera genrer. På det nya albumet Rebel Heart utforskar hon bland annat house, ragga och dubstep. Mannen som förra året läckte albumet är bakom lås och bom och popdrottningen är villig att dela med sig av sin musik på scenen i huvudstaden i helgen. Det är för övrigt Madonnas första Stockholmsspelning. Någonsin. 

Tele2 Arena, Stockholm, lördag 14 november

HARDCORE SUPERSTAR

En gång i tiden repade Hardcore Superstar i ett gammalt skyddsrum i centrala Göteborg. Mattias Hellberg, som numera sjunger i Nationalteaterns Rockorkester, gjorde också det. Han berättade att soffan i betonglokalen var mytomspunnen. Att den var skydd av alla utom rockbandet. Varför? För att det Hardcore Superstar vidrör omedelbart förvandlas till bandanas, bärs och brudar. Har man vägarna förbi Norrbotten i helgen och vill höra treminuterslåtar om att inte ta skit, är Hardcore Superstar det enda alternativet.

Kulturens hus, Luleå, torsdag 12 november

BOB HUND

Det började med utdragna kafferep som förvandlades till repsessioner. Bob Hund är inte ditt vanliga band. När de sålde sina instrument trodde många att de skulle lägga av. Icke. De tyckte bara att det skulle vara kul att låna instrument istället. Oavsett var musiken kommer ifrån är Bob Hund ett band som aldrig är tråkiga. Särskilt inte live. Och mellansnacket är, enligt GAFFAs Emil Viksell, att dö för. Deras höstturné tar dem till Borlänge den här veckan.

The Tivoli, Borlänge, fredag 13 november

DEPORTEES

På grund av prestationsångest efter succéalbumet Islands & Shores försvann Deportees tillfälligt från den svenska musikscenen, i somras återkom de och drog fulla hus på Way Out West och Popaganda. Deras nya skiva The Big Sleep handlar omutanförskap och aktualiseras av den rådande flyktingkrisen. Deportees osminkade ärlighet tar sig till Karlstad och Göteborg i veckan.

Nöjesfabriken, Karlstad, fredag 13 november och Pustervik, Göteborg, lördag 14 november

 

Missa inte heller:

MUSTASCH

Flustret, Uppsala, fredag 13 november

DUNGEN

Gävle Konserthus, Gävle, lördag 14 november

THE LEGENDS

Konsert & Kongress, Linköping, torsdag 12 november

DANIEL LEMMA

East West, Örebro, fredag 13 november

MADI BANJA

Nefertiti, Göteborg, fredag 13 november och V-Dala Nation, Uppsala, lördag 14 november

DE LYCKLIGA KOMPISARNA

Mastmagasinet, Kristinehamn, fredag 13 november och Hotell Hulingen, Hultsfred, lördag 14 november.

ICEAGE + TOTAL CONTROL

Fängelset, Göteborg, lördag 14 november

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA