x

''Intimt som om det bara satt en person i publiken''

''Intimt som om det bara satt en person i publiken''

I kväll spelar Ed Sheerans nyförvärv Jamie Lawson på Debaser i Stockholm. Han har toppat den brittiska albumlistan med sin självbetitlade skiva och singeln Wasn't expecting that har spelats över 9 miljoner gånger på Spotify. De senaste veckorna har 39-åringen rest runt med sin skivbolagschef och pratat med programledare. GAFFA får tag på honom i logen mellan inspelningarna av The Ellen Show.

– Jag ser fram emot att spela i Stockholm och det ska bli skönt att komma tillbaka till Europa igen. Jag flög från Danmark till Los Angeles bara för att vara med i det här programmet, säger han.

Han siktar på att få en personlig kontakt med publiken i Sverige.

– Jag hoppas på en riktigt intim show, där jag kommer att kunna nå ut till varje enskild människa. Det är nog själva ordet: intimt. Som om det bara satt en person i publiken.

Även om han än så länge inte har skrällt i Sverige har Jamie Lawson nått stora framgångar i Storbritannien och USA. För några veckor sen öppnade han för One Direction i Dublin och Belfast. Jamie Lawson är en ganska jordnära man. He "wasn't expecting that".

– Det är en dröm som har blivit verklighet. Jag har varit aktiv på singer/songwriter-scenen i femton år. Visst, ett par skivor har tidigare spelats in men jag slog inte förrän Ed Sheeran plockade upp mig. Han är en fantastisk kille. Själv har jag inte en aning om vad som fungerar när det kommer till skivbolag och sådant.

Jamie Lawsons musik är snarlik Ed Sheerans, fastän kanske mer nedtonad och försiktigare.

Se Jamie Lawson öppna för One Direction här:

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA