x

''Jag skulle nog jämföra oss med Spinal Tap''

''Jag skulle nog jämföra oss med Spinal Tap''

Ikväll spelar Mikal Cronin på Pustervik i Göteborg. GAFFA har pratat med den garage-glada amerikanen inför konserten.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Jag har ett grymt liveband med mig, vi är fem stycken totalt. Vi spelar lite av varje från tre album, så det blir en bra blandning. Men det blir inget speciellt och spektakulärt bara för att spelningen är i Sverige. Vi kör våra låtar helt enkelt!

Vad gör du innan en spelning?

– Det är nästan så att vi alltid spenderar hela dagarna med att resa till olika städer. Förhoppningen är ju alltid att man ska få lite tid över, så man kan gå runt och uppleva staden man är i. Men jag har ingen speciell rutin, utan jag försöker att vila mig lite innan också.

Vad står på er rider?

– Jag har inget konstigt alls faktiskt. Försöker hålla det ganska normalt med lite mat och dryck. Eller, strumpor vill jag ha. Ett nytt par strumpor. Men utöver det så håller jag det väldigt simpelt.

Hur skapar man en god konsertupplevelse?

– Jag försöker få konserten att bli så bra som möjligt genom vilka låtar som framförs. En blandning av nya låtar och låtar som alla känner till.

Vad vill du att publiken ska känna när de går ut från er konsert?

– Jag vill att alla ska ha en positiv känsla och att det blir en konsert som man verkligen kommer ihåg. Det ska vara en stark upplevelse. Förhoppningsvis så fastnar en del låtar i deras huvud. Det brukar oftast bli så. Så länge det inte är några rövhål i publiken, de är inte välkomna.

Om du skulle jämföra Mikal Cronin med en film, vilken blir det?

– Haha, den frågan är väldigt svår ... jag skulle nog svara Spinal Tap. Löjlig, rolig och väldigt ärlig.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA