x

Kartellen-medlem går solo – ''speglar verkligheten''

Kartellen-medlem går solo – ''speglar verkligheten''

Sociala medier-hajpade N från Kartellen är nu aktuell med EP:n Änglar & Demoner. Debutsingeln Svarta Miljonärer fick 25 000 visningar på YouTube redan 16 timmar efter premiären, och är nu två veckor senare uppe i drygt 200 000 visningar. GAFFA ringde upp N.

Berätta om Änglar & Demoner.

– Den speglar verkligheten som jag och många andra av mina vänner lever i. Jag försöker visa Sverige den sidan, även fast den kanske är lite hård. Hård men sann.

Vad har inspirerat dig till att göra EP:n?

– Jag fick en chans att göra en egen EP. Jag provade, och det gick ganska bra. Jag har aldrig jobbat med musik tidigare och hållit på med musik tidigare. Jag började för ett och ett halvt år sen, så det är nytt för mig. Jag känner mig lugn, jag skildrar bara min verklighet.

Vad tar du med dig från Kartellen, och vad är nytt?

– Alltså, jag kommer ta med mig allt från Kartellen. Jag har inte så mycket annat att ta med mig, det är nästan bara dem jag har lyssnat på. Jag tar med mig gatan. Jag är från gatan, och kommer alltid ha med mig gatan. Kartellen är mina exekutiva producenter, så jag släpper det ju ändå med dem.

Hur kommer det sig då att det går under ditt namn och inte under Kartellen?

– Vad ska jag säga ... jag vet inte, ingen aning. En person är fortfarande Kartellen. Så det spelar egentligen ingen roll hur jag släpper det. Jag har ett budskap jag vill berätta för Sverige, och då spelar det ingen roll om jag gör det under mitt eller Kartellens namn.

– EP:n kommer från hjärtat och själen. Det finns inte så mycket att berätta, det är bara att lyssna.

Änglar & Demoner släpps den 20 november. Lyssna på första singeln Svarta Miljonärer nedan:

 FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA