x

Spelar i Paris ikväll – av respekt för fansen

Spelar i Paris ikväll – av respekt för fansen

Sedan attentaten i Paris i lördags har många stora band valt att ställa in kommande konserter. Punkbandet Stiff Little Fingers sällar sig inte till de övriga. Deras spelning på Backstage by the Mill, som ligger i anslutning till den mytomspunna Moulin Rouge, går av stapeln som planerat.

Bandet framför sina kondoleanser till alla som drabbats men de skriver även på sin officiella Facebook-sida att deras uppväxt i inbördeskrigets Nordirland hindrade dem från att se utländska band och att de inte vill göra det samma mot sina franska fans.

"När vi växte upp i Belfast, var jag alltid ledsen över det faktum att grupper aldrig kom och spelade på grund av den politiska situationen. Jag berövades ytterligare en "normal" del av livet", står bland annat att läsa.

Där Stiff Little Fingers väljer att spela, av respekt för fansen, väljer andra att inte spela av respekt för offren. U2 har ställt in två spelningar i Frankrike, Foo Fighters avbokar alla gig i Europa och Prince skjuter upp hela sina planerade turné.

"Mot bakgrund av det här meningslösa våldet, de stängda gränserna och den internationella sorgen kan vi inte fortsätta just nu. Det finns inget annat sätt att säga det på", skrev exempelvis Foo Fighters på sin Facebook-sida.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA