x

Timbuktu flyger fans till hemlig spelning

Timbuktu flyger fans till hemlig spelning

Alla Vill Till Himmelen släpptes för tio år sen och 28 november firar Timbuktu det här genom att bjuda med sina fans på en flygresa. Och till en konsert, på hemlig ort.

– Jag älskar flygplatser, känslan av att vara på väg och potentiellt sett kunna åka var som helst i världen är så otroligt befriande. I dessa tider är det dessutom få förunnat och något att vara djupt tacksam över. Nu tar jag med mig dem som känner likadant, säger Jason "Timbuktu" Diakité.

Spelningen har utannonserats utan information om vare sig tid, plats eller sammanhang. Under hashtaggen #dom180, som hänvisar till antalet platser på flygplanet, har fans börjat samordna den lilla information som finns tillgänglig. För att få tag på en plats måste man lösa olika uppdrag och avslöja fler detaljer om spelningen.

– Spelningen och resan dit är gratis för dem som lyckas komma över en biljett. Allt som krävs är nyfikenhet och en vilja att uppleva något annorlunda, säger Jason Diakité.

Det är energidrycksföretaget Red Bull som ligger bakom eventet. Tidigare år har bland annat Mando Diao bussat 3 000 fans till en hemlig utomhuskonsert utanför Båstad. Den här gången har Timbuktu och Red Bull med sig flygbolaget SAS. Det finns förstås ingen som får faktiska vingar av att dricka Red Bull, men att ha ett flygbolag i ryggen passar företagets välrepeterade reklamslogan.

Uppdragen kan se olika ut. Det kan röra sig om att använda GPS-kordinater för att hitta gömda föremål eller att avkoda en ljudfil för att få fram ett lösenord. Här finns hemsidan som listar uppdragen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA