x

Teddybears i rättstvist – album skjuts upp

Teddybears i rättstvist – album skjuts upp

I novemberutgåvan av GAFFA pratar Teddybears om det nya albumet Rock On. Fullängdaren är bandets första på fem och ett halvt år och var planerad att släppas imorgon, 20 november.

Så blir det inte. GAFFA kan avslöja att problem har uppstått för bandet på andra sidan Atlanten. Som ett resultat av en rättighetstvist med den jamaicanska stjärnan Busy Signal är albumsläppet nu uppskjutet till den 22 januari.

Joakim "Jocke" Åhlund från Teddybears är noga med att poängtera att det inte föreligger några som helst "hard feelings" mellan dem och Busy Signal, utan att det hela har varit en fråga för artisternas företrädare och advokater.

– Busy Signal är en supersympatisk kille och han var helt grym att jobba med, det har aldrig varit något tjafs mellan oss och honom. För oss är saken nu helt utagerad. Jag är bara glad att detta äntligen är löst så att vi kan få ut skivhelvetet!, säger Jocke Åhlund till GAFFA.

Ärendet löstes till sist i jamaicansk domstol efter ett att Teddybears management betalat "en rejält tilltagen summa". Domslut kom efter handläggning av fyra av Jamaicas mest respekterade domare (bilden).

– Ja, det sved i fickan men det var i alla fall bra väder under hela rättegången, skriver bandets management i ett mejl till GAFFA.

Att döma av den tidigare intervjun i magasinet har Jamaica varit en ganska behaglig upplevelse för bandet. Den nya skivan, som osar av reggae-influenser, gästas av artister från ön – bland annat Beenie Man och tolvåringen Baby Trish. Nu pekar istället stjärnorna mot att livet i Karibien varit ganska hårt, åtminstone för managerns plånbok.

Vi har inte kunnat få Teddybears story bekräftad av våra anonyma jamaicanska källor, men varför kolla upp en bra story?

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA