x

FYNDET: Joy’s Apartment - Joy

FYNDET: Joy’s Apartment - Joy

Ett ensamt piano i tom lokal. En sångmelodi som svävar fram över stadens mörka gator. Känslan av urban tomhet. Samtidigt finns i låten Joy en befriande eufori som stundtals påminner om Polyphonic Sprees mässlikt upplyftande pop. Låten kom till när Lisa Jacobsson, som är kvinnan bakom Joy's Apartment, befann sig i ett stort kollektivhus i London. Hon var helt ensam i huset, men kunde se spåren av väldigt många människor i miljön runt omkring. Att gå runt och andas någon annans luft gjorde henne nyfiken.

– Låten skulle kunna handla om dig, mig eller någon av de i huset. Vem som helst. Den skulle kunna handla om ett liv, drömmar och kanske en längtan som man inte får fatt på. Den skulle kunna handla om hur tufft det kan vara när man misslyckas med att följa sitt hjärta. Den skulle kunna handla om att förflytta sig en punkt till en annan. Kanske. Typ så, säger Lisa Jacobsson till GAFFA.

Låten ackompanjeras av en video, som fångar singelns rastlöst urbana känsla. Skaparen bakom är Don't Stop The Motion, eller DSTM. Mitt i dessa digitala tider jobbar de med kartong, sax och foto.

– Det var deras färgval och tankar om ytor och platser som inspirerade till soundet i låten. Och det var låten som inspirerade filmteamet till handlingen i videon. Så man kan verkligen säga att två projekt befruktade varandra. Det är en fantastiskt kreativ miljö när DSTM jobbar. Många konstnärliga själar som skapar bilder och uttryck tillsammans, säger Lisa Jacobsson.

Joy's Apartment har än så länge bara en låt ute, men planen är att släppa en EP i början på nästa år. Göteborgarna hoppas då få till en riktig releasefest. Tills dess får vi njuta av videon, som lånar element från städer som London, Manchester, Göteborg och San Francisco. En melankolisk, drömsk miljö att omfamnas av.

Behind the scenes-video:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA