x

Coldplay till Sverige

Coldplay till Sverige

Coldplay gör en spelning i Sverige 2016. Bandet är aktuella med nya albumet A Head Full Of Dreams som släpps den 4 december. 

Coldplays frontman Chris Martin berättar själv om turnen:

– Jag tror att välja att inte åka på turné med Ghost Stories var ett av de bästa besluten vi någonsin tagit, för den skivan gav oss en uppdämd energi i studion, och det fick vår vilja att åka på turné att blossa upp helt och hållet. A Head Full Of Dreams skrevs för att uppträda med live. Vi kan knappt vänta på att få göra det.

Senast bandet stod på svensk mark var 2012 under The Mylo Xyloto Tour, då GAFFAs Özgür Kurtoglu recenserade.

"Det är alltid storslaget när Coldplay spelar, och det är så för att bandet verkligen vill att det ska vara så. De vill vara där uppe bland de bästa, och höjden av naivitet i förhållande till denna kvartett från spridda delar av London vore att på något sätt försöka jämställa musikens ibland tvivelaktiga kvalité med bandets storhet och således helt vägra att se Coldplay och deras karriär samt liveuppsättning för vad det är: en enorm show som breddar och utvidgar synen på hur en arenakonsert bör se ut och hanteras."

Den 3 juli går det alltså att se Coldplay live på Friends Arena i Stockholm. Biljetterna släpps fredag 27 november klockan 09:00 hos Luger

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA