x

''En kontrast mot låtens skrytsamma känsla''

''En kontrast mot låtens skrytsamma känsla''

 
En gammal glänsande Plymouth, från 70-talet – ser det ut som, bullrar fram genom den karga landsbygden. Scenen skulle nästan kunna vara tagen ur senaste avsnittet av teveserien Fargo, om man bortser från att den är inspelad i Finland. Den kommer från Mwuanas nya musikvideo.
 
– Videon bottnar i min pappas rötter, där jag ville fånga en liten del av det. Kände att miljöerna samt stämningen bidrog till en kontrast mot låtens skrytsamma känsla, säger rapparen till GAFFA.
 
Han säger att låten Flexa Mina är en reflektion över en slags mentalitet, eller kanske en livsstil, där ingenting är allt och där allt är inget. Det spelar ingen roll hur pass ekonomiskt trygg man är utan det sitter i uttrycket och självbilden.
 
– Jag kommer själv från den bakgrunden, att vilja få någonting litet att se mer ut än vad det är. Därav den enstöriga raden: "stannar till och flexa mina". Allt eller inget, men jag kommer se till att det är "flexin".
 
Daniel Rehn från skivbolaget ART:ERY Music Group säger att det är viktigt för dem och för Mwuana att skapa något med en förankring i verkligheten.
 
– Vi ville inte romantisera någon aspekt, speciellt i en genre som så gärna gör det. Miljön blev landsbygden i Finland då Mwuana har släkt där på sin fars sida och ett perfekt forum att illustrera den kamp vi alla kan ha med att uppehålla en viss pondus även om allt inte är så "flexin", säger han.
 
Se videopremiären av låten Flexa Mina här:
 

Regi: Nicklas Persson, Daniel Blom & Mwuana

Foto: Daniel Blom & Nicklas Persson

Redigering: Nicklas Persson & Mwuana

Färg: Linjepunkt

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA