x

Ta helg med tropisk house

Ta helg med tropisk house

Är fredagen räddad? Vi vill tro det. Glöm kylan och glöm vardagen, Penthox fixar helgbiffen med sin färska singel och video som GAFFA här och nu premiärar!

– Vi ville göra en låt som kunde ta tropical från Soundclouds lyssnare till DJ:s och klubbar med högre tempo och mer hooks man kan sjunga med i, säger Penthox till GAFFA. 

Han fick enbart sången av Paul Rey någon gång i april och gjorde diverse olika produktioner med sax- eller standard house-produktion runt sången innan han landade i ett mer upbeat "Tropical Pop"-sound.

– Videon kom till genom att mitt management/skivbolag 20/20 Records har en kontakt med fotografen Linnea Frank som bor i Kapstaden (Sydafrika). Hon hörde låten och fick feeling och tillsammans med mitt management så planerade de en inspelning av videon i Kapstadens omgivningar. Vi tyckte att det passade bra med den feeling vi har i låten, så vi bad henne ta en dag med några kompisar och filma på stränder, från bilen och så vidare. Det blev en härlig och äkta video tycker vi och jag är peppad på att släppa den tillsammans med låten, säger Penthox till GAFFA.

Ta helg och kolla in videopremiären här:

Hör låten på Soundcloud.

Penthox eller Emil som han egentligen heter är en 18-årig kille från Göteborg och som har gjort en rad rejält uppmärksammade remixer. Några har han över 300 000 lyssningar på. Bland annat en remix på Nico And Vinz In Your Arms. Nyligen släppte han en remix av Walk Of The Earths låt Summer Time som på bara tre veckor har nästan 200 000 streams. Gruppen retweetade hans inlägg på Twitter och lovordade Penthox som ett framtida löfte inom genren. Även stjärnproducenten Kygo har uppmärksammat hans remixer.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA