x

Svensk artist gör musik av klassisk deckare

Svensk artist gör musik av klassisk deckare

Livebokklubben Bushwick Book Club har ett minst sagt unikt koncept. Istället för att läsa och diskutera litteratur i grupp, som man gör i andra typer av bokcirklar, arrangeras livemusikgig inspirerad av litteraturen.

25 november ska göteborgaren Nadia Nair och dansken Rasmus Brix tolka Agatha Christies deckarklassiker Och Så Var De Bara En i Dunkers Kulturhus i Helsingborg. De har fått i uppdrag att skriva ny musik baserat på vad som står i boken.

– Det återstår att se hur det blir. Jag brukar inte skriva musik om folk ber mig om det. Det blir både svårt och kul, en utmaning, säger Nadia Nair till GAFFA.

Hon har precis varit och spelat på hotellet Sanctum Soho i London och ska sätta sig ner och börja knåpa ihop musiken imorgon.

– Jag har hittat en rad och en karaktär, som jag fascineras av. Karaktären är ute på en öde ö och jag tänkte likna det vid att vara ute på en öde ö i livet.

Hon hoppas även få spela några av sina, sen tidigare färdigskrivna, låtar.

Agatha Christies Och Så Var De Bara En handlar om tio människor, isolerade på en ö tillsammans. Boken har beskrivits som ett psykologiskt drama, där de inblandade misstänker varandra för mord som äger rum under berättelsens gång.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA