x

16 skjutna under musikvideoinspelning

16 skjutna under musikvideoinspelning

Åtminstone 16 personer uppges ha skadats i en eldstrid under inspelningen av en musikvideo i New Orleans, under söndagen. Enligt lokala poliser hade hundratals människor samlats i stadsdelen Upper Ninth Ward efter ha medverkat i en parad, The Nine Times Social Aid & Pleasure Parade, tidigare under söndagen och det hela kan ha varit någon slags efterfest.

Flera lokala medier rapporterar att folksamlingen var oplanerad och att de som samlades för att spela in musikvideon saknade tillstånd.

Det rapporteras att skottlossningen skedde i samband med att polisen anlände för att skingra folkmassan.

New Orleans borgmästare Mitch Landrieu ska ha anlänt till lekplatsen "Bunny Friend" där skjutningen ska ha ägt rum och berömmer insatsen.

– Det är verkligen svårt att ingripa när ett gäng killar beslutar sig för att dra vapen och lösa sina tvister med 300 personer mellan dem. Det är ingenting som kan tolereras i staden, sade Landrieu vid en presskonferens, enligt tidningen New Orleans Times-Picayune.

Tre ögonvittnen har berättat för tidningen att de såg en man med ett silverfärgat maskingevär, och att de hörde skottlossning komma inifrån folksamlingen medan de såg honom springa iväg.  

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA