x

''Skittråkig skiva men hemskt snyggt omslag''

''Skittråkig skiva men hemskt snyggt omslag''

Lucas Nord är just nu superaktuell med nya singeln Faking. I våras släpptes andra albumet After You, som GAFFAs recensent kallade snyggt paketerat pulserande. Vi lät Lucas lista sina favoritomslag i GAFFAs artikelserie COVER ME. Här är omslagen och Lucas ord:

Jessie Ware - Tough Love

– Supersimpelt och cleant men älskar det här omslaget och är väldigt inspirerad av det själv. Jag är ett stort fan av den vita ramen och använder det på allt det nya själv med ett foto i mitten. Inget superspeciellt egentligen men det är bara supernajs.

Daft Punk - Random Access Memories

– Skittråkig skiva men hemskt snyggt omslag. Känns också som om det är ett omslag som var perfekt för comebacken. Det har en snygg retrodisco-vibb i fonten – lite så som de ville att skivan skulle låta. Sen är det rakt på och tydligt att visa varumärket med hjälmarna igen. Att the robots var tillbaka.

Tame Impala - Currents

– Jag vet inte riktigt vad det är med det här omslaget, det är typ fulsnyggt och jag förstod på något sätt att jag skulle älska skivan innan jag ens lyssnade på den. Och jag var aldrig ett fan av Tame Impala innan. Det är något nästan jobbigt pretto med omslaget men fasen va bra det är ändå. 

Justice - Cross

– Så jäkla lätt att använda T:et i mitten av namnet som ett kors och samtidigt så jäkla smart. Kors är ju alltid visuellt väldigt snygga. Även om det inte har någon religiös koppling, det kanske det har för dem, så är det ju ändå exakt en sån tydlig symbol/logo som artister vill ha som man sen kan applicera på allt i efterhand i scenshow, omslag och så vidare. Att bara ha ett kors på debutskivan utan titel är sjukt kaxigt.

Rihanna - Anti 

– Även om skivan inte är ute än och jag inte kan koppla ihop sound och omslag så fångade det mig så fort jag såg det. Läste på lite om Roy Nachum som gjort det och hur han hade tänkt med att ha blindskrift över omslaget och att det ofta är en del av hans koncept att öppna folks ögon och/eller få folk med förhindrad syn att uppleva visuell konst. Jag älskar det och det är verkligen ett konstverk – vilket inte alltid albumomslag är.

Lucas Nords senaste singel Faking hör du nedanför:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA