x

Här är Bob Hunds bästa musikvideor

Här är Bob Hunds bästa musikvideor

Igår spelade Bob Hund på Pustervik i Göteborg. Under "helgen vecka 48", skulle man också kunna säga, som nu är på väg att ta slut. Musikvideon till Bob Hunds låt av samma namn är trevlig, men inte särskilt uppseendeväckande. Något som deras musikvideor annars ofta är. GAFFA har listat de sex bästa – och mest förvirrande – filmerna.

6. Ska Du Hänga Med? Nä!!

Thomas Öberg kryper runt, genom vadderade tunnlar, inne i någon slags lekborg. Då och då hittar han in till ett rum, där någon eller några av de andra bandmedlemmarna befinner sig. Jonas Jonasson är en indisk gud, förstås, och Mats Hellquist någon slags vampyr. Vid ett tillfälle trippar älvan Conny Nimmersjö upp och trollar fram en mustasch på Thomas Öbergs överläpp. Behövs det sägas något mer?

5. Hjärtskärande Rätt

I sepiatoner, som på ett gammalt gulnat fotografi, ligger Thomas Öberg fastbunden framför ett tågspår. Bandet har redigerats in i flertalet hopklippta och uråldriga filminspelningar. När keyboardisten Jonas Jonasson dyker upp märker man det nästan inte. Hans mustasch passar perfekt in i sammanhanget. Vad är poängen? Vi har ingen aning.

4. Det Överexponerade Gömstället

Få är nog de som aldrig har sett en hemmagjord musikvideo på Youtube. En sån där någon har klippt ihop en massa enskilda bilder, baserat på vad som sägs i låttexten. Det här är inget hemmabygge, utan Bob Hunds officiella musikvideo. I kommentarsfältet under videon blandas åsikterna. Somliga är starkt emot, andra tycker att greppet är fantastiskt. GAFFA är förvirrade. Bedöm själva.

3. Låter Som Miljarder

Programledare i olika nyhetsrelaterade teveprogram, program som exempelvis "samtal", "subjektivt" och "finansiellt", mimar texten till låten. Filmen är kornig och färgerna utblandade med ospecifika grå nyanser. Programledarna ser överlag uttråkade ut. Det hela är grått men absolut inte trist. Kanske till och med förvirrande?

2. Rocka Billigt

Bob Hund sålde sina instrument på en auktion 2013. Anledningen uppges bland annat vara att det kostar för mycket att rocka. I den här musikvideon får vi se bandmedlemmarna bygga sina egna instrument. Av tennisrack, landhockeyklubba och palsternacka. Fem minuter in avbryts musiken och en filosofisk liten scen utspelar sig där Thomas Öberg går runt i sitt bostadskvarter och säger saker som exempelvis att "drömmen är en råvara" medan "verkligheten är en raffinerad produkt". Mycket förvirrande.

1. Istället För Musik; Förvirring

I videon från 1996 ser vi Bob Hund mima sig uppför en stadsgata, medan andra människor promenerar baklänges förbi. Vid ett tillfälle backar en bil över gatan – i en hastighet som omöjligt kan vara säker. Egentligen är det förstås bandmedlemmarna själva som går baklänges nerför gatan. Videon är spegelvänd och allt är filmat i en tagning. Den lämnar oss märkbart förvirrade.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA