x

Brustna hjärtan och borttappat folkvett

Brustna hjärtan och borttappat folkvett

Kattegatt, Göteborgsbaserad progg/indie/pop, släpper nu sin första musikvideo efter att ha spelat ihop som bandkonstellation sedan 2011. Idén till att göra en musikvideo har funnits med länge i bandet. När de lyssnade på de nya inspelningarna till den senaste dubbelsingeln kände de att det måste bli någonting mer. Det måste även fångas på film. 

– Tanken med videon var att fånga en viss domedagskänsla, därav har vi valt att ha den i svart-vitt, västkustblåst och hjärtkrossande sekvenser. Samtidigt ville vi också förmedla hur vår musik kan se ut på scen. Låten Väggarna Är För Tunna skrevs i en sliten våningssäng på en kollovistelse och handlar i stort sett om att vara kvar i en relation som är en återvändsgränd. Att fastän man drömt och hoppats av hela sitt allt, så finns det ingen väg tillbaka, det kan helt enkelt aldrig bli riktigt bra. Samtidigt som det även finns ett hopp om någonting annat, någonting som man en gång kan bli riktigt lycklig i. Det är den känslan vi vill förmedla med låten och som vi hoppas att musikvideon kan illustrera.

Femmannabandet har delvis som vision att dra dig motvilligt neråt med sina dystra svenska texter om brustna hjärtan och borttappat folkvett, släpa dig genom svettiga saxofonvrål och lämna dig hopplöst förfallen i en gröt av ångest och oro, för att sedan varsamt leda dig tillbaka igen: lite gladare, lite lättare, lite vackrare. Det är i alla fall det de vill illustrera i Väggarna Är För Tunna. Kattegatt är ett band med en debut vi inte har hört det sista av.

– Vi hoppas även att denna musikvideo bara är en början, då vi redan har idéer på kommande. Vi tänker att det kommer bli som våra tatueringar. Har vi gjort en, blir det garanterat fler. 

Kattegatt har releasefest för sin kommande dubbelsingel, lördagen den 5 december på Oceanen i Göteborg. 

– Vi hoppas på en vulkanartad release-explosion som kommer att öppnas av inte mindre än proggbandet Berg & Bedragare. Det är en kväll som vi verkligen har längtat efter och som kommer bli episk.

GAFFA presenterar för allra första gången Kattegatt, och den sprillans nya videon ser ni här:

Kattegatt är Ellen Höber, Erika Breiner, Sanna Eriksson, Klara Johansson och Petra SporreMusikvideon är producerad, regisserad och filmad av bandet själva och Andreas Riestola har stått för klippning och redigering av materialet. Väggarna Är För Tunna är inspelad i Studio Nacksving under våren 2015 och är mixad och mastrad av Isak Edh. Simon Ljungman från Augustifamiljen har även gästspelat på elgitarr.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA