x

Lucka 1: ''Åt helvete med SD, Isis och all världens vapenfabrikörer!''

Lucka 1: ''Åt helvete med SD, Isis och all världens vapenfabrikörer!''

GAFFA har satt ihop en liten julkalender. Varje dag fram till julafton kommer en artist som har varit viktig för musikåret 2015 att få säga sitt om musiken. Graveyard släppte sitt fjärde album Innocence & Decadence den 25 september i år, och rockbandets trummis Axel Sjöberg öppnar vår första lucka.

Vilken låt kännetecknar 2015 för dig?

Are We Running Out Of Love? med Daniel Norgren. För att, ja, det kanske låter som ännu en klyschig musiker, men det är en jävligt relevant fråga. Grymt bra text och han sjunger så jävla vackert.

Vilket album kännetecknar 2015 för dig?

Jenny Lewis album The Passenger. Hennes texter är svinbra. Sjunger precis det som varje låt behöver. Verkar ha en klar vision av vart hon vill och med vem hon vill göra det. Världens coolaste bara. Alternativt Amasons skiva eller Suuns och Jerusalem In My Hearts gemensamma album. Alla tre har jag lyssnat mycket på under året som gått.

Vad var din största musikaliska upplevelse 2015?

– När min son och hans kompis hade improv-spelning för oss. Musikens kraft liksom. Hur hippielöjligt det än må låta.

Vad var värst då?

– Den är väl kanske inte musikaliskt i sig. Men när vi skulle över till England på vår europaturné så hade två flyktingar gömt sig i vårt släp. Världens jävlighet blev ganska påtaglig då. Vi som knappt ville över till det så kallade imperiet blev insläppta och de blev tillbakaskickade till nåt oklart. Fortsatt jävlighet förmodligen. Åt helvete med SD, Isis och all världens vapenfabrikörer! Varsin sida av den oheliga treenigheten.

Vad betyder julen för dig?

– Inte jättemycket. Klart det var ball med klappar när en var liten och nu är det skönt att ta det lugnt med folk jag tycker om, men annars är det rätt märkligt att folk som är helt oreligiösa ska gå loss på grisröv och spendera groteska mängder pengar på produkter som den som tillverkat förmodligen får en bråkdel av. Systemet visar sitt rätta ansikte och alla känner sig lite utanför. Megamys.

Vad önskar du dig i julklapp?

– Jadu … Att Sverige blir fossilfritt och slutar exportera vapen. Världsfred. Tak över huvudet åt dem som behöver det. Jag kan ju göra en lång lista, men en knäckt nöt och en julmust blir fint det med.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA