x

Lucka 3: ''Vi har varit varandras skyddsänglar''

Lucka 3: ''Vi har varit varandras skyddsänglar''

Nicole Sabouné släppte för en månad sen ett fantastiskt bra album. Vi tyckte därför att det passade bra att hon får öppna lucka 3 i GAFFAs julkalender.
 
Vilken låt kännetecknar 2015 för dig?
 
Lunacy med Swans. Den har varit med hela året och varit en stor inspirationskälla till skivan så måste nog välja den. Har lyssnat väldigt mycket på Swans i år.

Vilket album kännetecknar 2015 för dig?
The Miraculous med Anna Von Hausswolff. För mig är detta året fyllt av Anna. Vi har varit varandras skyddsänglar och stöttat varandra genom bådas släpp och andra saker som hänt. Så för mig handlar året väldigt mycket om oss och våra äventyr. Och hennes skiva är något av det bästa som släppts i år.

Vilken var din största musikaliska händelse 2015?
Sunn 0))) i Köpenhamn. Det var första gången jag såg dem och det var verkligen en upplevelse. Ett tag trodde jag att jag stod helt utan kläder, för jag kände inte av tyget på grund av vibrationerna.

Vilken var den värsta musikaliska händelsen 2015 då?

– Hm ... jag har nog ingen som jag inte fått ut något alls av. Men jag blev besviken på Chelsea Wolfe på Slakthuset. Jag hade sett fram emot den konserten i typ ett halvår, och det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Men hennes skivor tycker jag är väldigt bra och jag ser henne gärna igen.

Vad är jul för dig?
 
– Ganska mycket åka bil eller tåg till olika ställen och föräldrar, så inte så mycket lugn och ro. Men jag tycker det är ganska mysigt med mörkret och ljusen. Men nästa år blir nog en hemmajul med killen och katten. 

Vad önskar du dig i julklapp?
 
– Jag önskar mig nog ett hardcase till min Nord.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA