x

Stort musikaliskt studentprojekt till förmån för Musikhjälpen

Stort musikaliskt studentprojekt till förmån för Musikhjälpen

17 studenter på Musikhögskolan Ingesund har tillsammans skrivit jullåten Christmas Is You. Idag lanseras låten officiellt under en julkonsert på Karlstads universitet och den finns sen tidigare tillgänglig på Spotify. Överskottet från försäljningen av låten ska gå direkt till Musikhjälpen.

– Uppgiften var från början att skriva en låt för kommande julkonserter, men klassen ville göra något mer av det. Vi hoppas att alla som vill lyssna på skivan också kan känna att de bidrar till vår insamling till Musikhjälpen, säger Carl Utbult, lektor i musik och kursansvarig.

Låten har varit ett stort projekt. Först satt studenterna och bollade idéer, när en skiss fanns klar hämtades sångare och instrumentalister från andra utbildningar och slutligen rekryterades Musikhögskolan Ingesunds Stråkorkester.

– Jag tror inte att någon av oss har skrivit låtar i en så stor grupp innan, så jag undrade om det verkligen skulle gå. Men det har fungerat bra, det blev en demokratisk process, säger Sebastian Manieri, en av studenterna.

Lyssna på Christmas Is You här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA