x

Bob Hund söker norsk kör

Bob Hund söker norsk kör

Bob Hund har alldeles precis presenterat en vårturné. En som tar ordentlig skruv i och med gruppens medverkan på by:Larm-festivalen i Oslo. Våra norska festivalvänner ringde upp Thomas Öberg för att snacka om vad som komma skall och om Bob Hunds alldeles nysläppta Popkollo-samarbete.

Hej Thomas! Vad kul att Bob Hund kommer till Oslo och spelar på by:Larm. Kan du någon norska?
– Jag kan absolut ingen norska men jag kan beställa en öl och köpa skosnören genom att prata svenska, jag ser det inte som någon språkbarriär.

Ni har släppt en ny EP, Dödliga Klassiker 3, varför titeln?
– Bob Hund gillar att hålla alla dörrar öppna. Vi är ett levande exempel på att man borde ha kvar kakan och låta bli att äta upp den. Det ska vara lite tvetydigt. Det ska inte vara så raka svar.

Vad handlar Blommor På Brinnande Fartyg om som ni släppte med Popkollo i fredags?
– Det är ett tjänstefel av en musiker att förklara vad en låt handlar om. En låt ska vara som en verktygslåda, man ska kunna plocka upp det man känner för att den ska handla om just den dagen. Den handlar om vad som helst beroende på hur lyssnaren mår just den dagen. Det är fritt fram att bruka eller missbruka texten. Jag ser det som lyssnarens privilegium.

Hur mycket betyder den piprökande hunden för dig personligen? 
– Jättemycket. Den tillkom när jag och Martin Kann pratade i telefon och jag för första gången berättade om Bob Hund. Under samtalets gång satt han och doodlade och så vips hade han ritat den. Fast pyttelitet, den var som en fjärdedel av ett frimärke. Det är ett fint minne och jag gillar att den bryter ner murar, barn kan gilla den utan att gilla musiken. Folk har tatuerat in den. Vilket egentligen inte är helt politiskt korrekt eftersom hunden röker pipa.

Har du hund?
– Nej. Jag lånade en katt nyligen som envisades med att ligga på min mage och trycka nosen mot mig hela natten. Nu saknar jag den.

Vad kan vi förvänta oss av Bob Hund på by:Larm?
– Jag är nyfiken på vad vi får lov att göra. Vi har spelat musik till en stumfilm Man With A Movie Camera från 1929 och jag hoppas att vi får spela till den på by:Larm. Förra helgen när vi spelade i Uppsala hade vi vego-burgare och milkshakes till försäljning. Vi har också gjort egen öl, vin, kaffe och glass. Mat är något alla har en relation till, vare sig det handlar om att äta kött, vara vegan eller tänka klimatsmart. Det är ju popkultur det handlar om och det är något man delar med sig av på nätet och alla hjälper till och sprider det. Vi kan göra vad vi vill av vårt varumärke, vi har ingen label och ingen manager. Vi vill visa att ett rockband kan förändras. Det är inte färdigförhandlat med by:Larm ännu men jag hoppas på att det blir så mycket hyss som möjligt.

Kan du redan nu avslöja någon låt som ni kommer spela på by:Larm?
– Blommor På Brinnande Fartyg ska vi spela så att rutorna skallrar! Vi lånar gärna in en kör som vi gjorde med Popkollo. Finns det någon motsvarande kör i Norge?

Vill du passa på att lägga in en efterlysning på en kör i Norge? 
– Ja, det vill jag. "KÖR SÖKES LIVE PÅ BY:LARM". Detta är härmed en kontaktannons.

Se Bob Hunds vårschema här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA