x

Lucka 8: ''Det känns fortfarande som en dröm''

Lucka 8: ''Det känns fortfarande som en dröm''

Ingen har väl missat Dolphin Style eller Fucking Bitches In The Hood vid det här laget? Lucka nummer åtta i GAFFAs julkalender öppnas av inga mindre än den delfinälskande duon Death Team.

Vilken låt kännetecknar 2015 för er?

Yung Lean med Kyoto. Vi lyssnade på den här cirka 3 000 gånger när vi spelade in vår musikvideo till So Fresh ute i skärgården. Yung Lean på hög volym i en liten motorbåt som kör assnabbt i sommaren, väldigt härligt.

Vilket album kännetecknar 2015 för er?

Galantis med albumet Pharmacy. Väldigt intressanta låtar och kreativa produktioner. Och så har ju vår älskade bandmedlem Tilli skrivit fem procent på en av låtarna. (Källa: Stim)

Vilken var er största musikaliska händelse 2015?

– Att spela på Stay Out West var häftigt. Vi blev väldigt berörda av att det var så sjukt mycket människor som sjöng med i våra låtar, och det märktes nog på oss. Death Team, bandet med världens största bekräftelsebehov fick sin bekräftelse. Det känns fortfarande som en dröm.

Och vilken var den värsta?

– Efter en väldigt lång dag på Flow Festival i Finland fylld med minispelningar, intervjuer, DJ-set i VIP:en osv blev Tilli stoppad av en vakt när hen försökte ta med veganmat till pressområdet där vi skulle intervjuas. Efter en så lång dag så orkade hen inte mer och bröt helt enkelt ihop och började gråta. Och så kom en fotograf från finsk dagspress och tog massa bilder på detta men de har inte släppts än. Antagligen väntar de på att vi släpper en låt till innan de publiceras.

Vad är jul för er?

– Att umgås med nära och kära. Världens mest stereotypa svar men så är det. Samt att få äta mammas veganska julmat och ha på sig julpyjamas.

Vad önskar ni er i julklapp?

– Doftljus, gosedjur och nya snapchatkompisar. Samt att alla delfiner och valar som är instängda i små pooler på nöjesparker släpps ut i det fria.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA