x

Den här ökände chefen har köpt världens dyraste album

Den här ökände chefen har köpt världens dyraste album

Wu-Tang Clan gick i mars 2014 ut med att det endast skulle finnas ett exemplar av deras nästa album, Once Upon A Time In Shaolin. Albumet skulle säljas till den person som la det högsta budet. Wu-Tang Clan lät i och med köpet personen göra vad som helst med albumet, rapporterar Bloomberg

Nu har albumet sålts, för motsvarande nästan 17 miljoner svenska kronor till Martin Shkreli som är chef på läkemedelsföretaget Turing Pharmaceuticals. Shkreli blev nyligen ökänd efter att ha köpt upp en medicin som är nödvändig för behandling av både malaria och HIV, och höjt priset från motsvarande 113 kr/tablett till sjuka 6 316 kr/tablett.

RZA berättar att en del av intäkterna kommer gå till välgörenhet.

– Vi sålde Once Upon A Time In Shaolin i maj, långt innan Martin Shkreils affärer blev offentliggjorda. Vi bestämde oss för att ge en rejäl del av intäkterna till välgörenhet.

Vad albumet beträffar så har Shkreil inte lyssnat på det än. Han berättar att han sparar det till en dag när han behöver muntras upp.

– Jag skulle kunna lyssna på det tidigare om Taylor Swift vill höra det eller nåt sånt. Men tillsvidare tror jag att jag spar det till en regnig dag.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA