x

VIDEOPREMIÄR: Death Team - Gold

VIDEOPREMIÄR: Death Team - Gold

 
Death Team består av Mayka Edd och Johen Rafael Tilli. Idag släpper de sin fjärde singel Gold, som premiärvisas på GAFFA.
 
– Den här låten betyder extra mycket för oss. Det är en av de första låtarna vi gjorde tillsammans och den handlar om att samhället är helt sjukt och om att trots detta välja att följa sina drömmar och starta ett band. Den handlar om utseendefixering och om hur samhället behandlar oss bra när vi har snygga kläder och tjänar mycket pengar, men inte bryr sig när man gör taskiga saker. Låten handlar om att försöka bryta sig fri från detta sjuka system, berättar bandet för GAFFA.
 
Death Team har spelat tillsammans sedan sommaren 2014. Mayka har en bakgrund som DJ, och Johen har tidigare spelat i Lissi Dancefloor Disaster. Death Teams singel Fucking Bitches In The Hood tog hem en niondeplats på tidningen Spins lista över årets bästa låtar, och kallades träffsäkert för "den mest perfekta WTF-rapversen 2015".

– Vi har gjort en musikvideo som utspelar sig på vår webbsida. I videon försöker vi återskapa hur det var att surfa på internet i slutet på naiva 90-talet. Videon innehåller massa dansande bebisar, GIF-animationer, Desktop Strippers, Windowsskärmsläckare och dollartecken i guld samt lite nutidsreferenser som till exempel bilder på Kanye West. Enjoy!
 
Se videopremiären av Gold här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA