x

LUCKA 17: Postiljonen om musikårets bästa (och värsta!)

LUCKA 17: Postiljonen om musikårets bästa (och värsta!)

 
Postiljonen släppte i oktober dansvänliga låten Go!, som GAFFA utsåg till bäst just nu. Sen dess har det hunnits släppas en till singel, The Open Road, och vi väntar nu ivrigt på februari och nya albumet Reviere. Fram tills dess kan man glädjas åt att Postiljonen öppnar dagens lucka i GAFFAs julkalender. Hurra!
 
Vilken låt kännetecknar 2015 för er?

– Vi har rest väldigt mycket det här året och Mia har en tendens att bli mer och mer flygrädd för varje gång hon flyger, istället för tvärtom. I start och landning samt när turbulensen drar igång har hon dragit igång Brolin Swim Deep, då blev allt bra.
När Voyager sändes upp i rymden 1977 skickades Voyager Gold Record med. På den fanns låtar för att beskriva människans känslor för eventuella andra civilisationer. Då Joel har känt sig förlorad i allt och ensam har Dark Was The Night, Cold Was The Ground med Blind Willie Johnson spelats. Den låt på skivan som fick stå för just ensamhet. Den hjälper! Daniels förkärlek till 90-talet har suttit i även detta året, som till exempel Halah med Mazzy Star. Så fin.
 
 
 

Vilket album kännetecknar 2015 för er?
 
– Joel har valt Ronn McFarlaneThe Art Of The Lute som tydligen är det mest spelade albumet 2015 enligt en känd musikstreamingtjänst. Vacker musik att ha i lurarna medan man reser, kort som långt. För Mia har Ryan Adams tolkning av 1989 satt sina spår likväl som originalet, de har frambringat känslor som inte känts på länge på två helt olika sätt. Enligt "den kända musiktjänsten" så landade Heaven Or Las Vegas med Cocteau Twins som Dannes mest spelade album. Det är något med de otroliga melodierna och Elizabeth Frasers röst som aldrig slutar på den skivan.
 
 
 

Vilken var er största musikaliska händelse 2015?
 
– Vår årliga Asien-turné då vi får uppleva massa länder vi aldrig besökt tidigare, samt återbesöka vänner vi fått genom åren vi turnerat runt där. Alla underbara människor och vänner i publiken som sjunger med fast de flesta inte kan engelska. En bonus är en flera timmars vistelse på nionde våningen i en kareoke-skrapa i Tokyo som var fantastisk.

Vilken var värst då?
 
– Att allt har gått så trögt med releasen av Reverie, men ser nu fram emot att äntligen släppa albumet i februari!

Vad är jul för er?
 
– Familj, vänner, levande ljus och pinnekjøtt.

Vad önskar ni er i julklapp?
 
– Kastruller, träningsbyxor, snö, Adeles skiva, ett fantastiskt 2016, fred och frihet.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA