x

LUCKA 21: ''Organisera er! Gör motstånd!''

LUCKA 21: ''Organisera er! Gör motstånd!''

Malmöbandet Arre! Arre! ligger förmodligen bakom årets bästa surfpunk-platta, med titeln A.T.T.A.C.K. Så de fick äran att öppna lucka 21. Här sammanfattar bandmedlemmen Katja Nielsen året som snart är slut.

Vilken låt kännetecknar 2015 för dig?

Revolt med Lesbians On Ecstacy. 2015 har varit ett mörkt år i historien och det krävs nog fan en revolution för att ändra riktning på den obehagliga väg som vi befinner oss på! Organisera er! Gör motstånd! Gör något i det lilla om det stora känns övermäktigt! Revolution is a state of mind!

Vilket album kännetecknar 2015 för dig?

Girls Get Busy med BratmobileKontrasterna för oss i bandet detta år har varit att gå från en ytterlighet till en annan. Året började med att arrangera och repa in nya låtar till att släppa skiva och bli nominerade till GAFFA-priset och P3 Guld.

Vad var din största musikaliska händelse 2015?                                                   

– Förutom alla guldstunder i replokalen och på våra spelningar så måste jag säga Matriarkatets spelning på Musikens Makt i Luleå i somras. Hade jag inte spelat i Arre! Arre! så hade min högsta önskan varit att vara med i Matriarkatet!

Och din värsta?

– Efter många år av "värsta musikaliska upplevelser" har jag blivit väldigt restriktiv i vilka spelningar jag går på och vad lyssnar på så jag tycker nog att jag har klarat mig undan ganska bra detta år. Men en generell "dålig musikupplevelse" är pretentiös musik som är alldeles för tillrättalagd och tråkig. Det ska vara känsla och dynamik!

Vad önskar du dig i julklapp?

– Som förhoppningsvis många andra önskar jag mig fred på jorden och en mer kärleksfull medmänsklighet. Mer konkret borde jag önska mig en stämapparat eftersom att jag konstant förlitar mig på mina bandvänners flit och välvilja.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA